Ford Europa revisa la marxa del llançament del Kuga i planta d’Almussafes

Per al segon trimestre de l'any és possible que s'hagen d'aplicar ajustos d'ocupació a Almussafes, tal com es va fer a la fi de 2018 i principis d'enguany amb un expedient de regulació temporal d'ocupació que va afectar tota la plantilla en diverses jornades

El cotxe Ford Kuga en una presentació. EFE/Arxiu

El director de Fabricació de Ford Europa, Dirk Heller, visita aquest dijous la planta d’Almussafes per a revisar les instal·lacions i les possibilitats d’estalvi que tenen, i constatar la marxa del pròxim llançament de la nova versió del Kuga, segons fonts sindicals.

Encara que al principi es va anunciar que seria el vicepresident del grup Ford i president de Ford Europa, Steven Armstrong, qui encapçalaria la visita a la planta valenciana, s’ha descartat la seua presència entre l’equip directiu que té previst revisar la factoria.

Es tracta d’una visita rutinària com es fan en totes les plantes i el seu objectiu principal és conéixer la marxa del llançament del nou Kuga, segons ha informat Ford Espanya, i que, segons fonts sindicals, està prevista per a després d’estiu.

En aquesta visita no es comunicaran mesures d’ajust per a Almussafes dins dels plans de reestructuració que planteja la direcció europea de la multinacional automobilística i que el Comité d’empresa espera que es coneguen a la fi de març o principis d’abril, segons el president d’aquest òrgan, Carlos Faubel.

La setmana pròxima, el dia 26, el comité europeu es reunirà en Colònia per a tractar sobre aquestes negociacions en una trobada de caràcter intern.

Per al segon trimestre de l’any és possible que s’hagen d’aplicar ajustos d’ocupació a Almussafes, tal com es va fer a la fi de 2018 i principis d’enguany amb un expedient de regulació temporal d’ocupació que va afectar tota la plantilla en diverses jornades.

Faubel ha indicat a Efe que espera que l’ajust, per a ajustar la producció a la demanda, no siga “de molt calat”.

Publicitat