11:04 am - Sunday, 9 August 2020

Almussafes forma al seu funcionariat en la Compra Pública d’Innovació

- Publicidad -Reciplasa

El consistori ha rebut una subvenció de 40.400 euros de l’AVI per a implementar accions que promoguen el desenvolupament d'esta mena d'iniciatives.

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El funcionariat d’Almussafes està coneixent en què consisteix la Compra Pública d’Innovació, un sistema amb el qual les administracions fomenten la innovació orientada a potencial el desenvolupament de nous mercats des del costat de la demanda i a través de la contractació pública.

Dirigides especialment al personal tècnic, aquestes jornades, programades per als dies 8 i 13 de novembre, estan servint perquè els empleats i empleades públics coneguen el procediment per a poder gestionar correctament aquest tipus de contractes. La idea del consistori és posar en marxa projectes d’aquest tipus, per al que compta amb una subvenció de 40.400 euros concedida per l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI). “Almussafes reafirma així els compromisos assumits quan es va integrar en les xarxes Innpulso i Innova, d’àmbit estatal, i la de municipis valencians per la innovació”, comenta l’alcalde, Toni González.

El desenvolupament i creixement del teixit empresarial continua sent una de les prioritats de l’executiu municipal d’Almussafes. En aquest sentit, i entre altres línies d’actuació, l’Ajuntament de la localitat ha decidit apostar per la denominada Compra Pública d’Innovació (CPI), un sistema mitjançant el qual les administracions fomenten i potencien l’obertura a nous mercats innovadors des del costat de la demanda i a través de l’instrument de la contractació pública.

El consistori ha posat en marxa un projecte subvencionat amb 40.400 euros per l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI) amb el qual pretén explorar aquesta via de suport a les empreses. “Estem treballant per a poder materialitzar un programa que ens permeta avançar en aquesta direcció, conscients que les idees a vegades necessiten de la col·laboració de les institucions per a poder donar-los eixida i convertir-les en realitat”, afirma l’alcalde, Toni González.

Amb aquesta mena d’actuacions administratives es busca la millora dels serveis públics mitjançant la incorporació de béns o serveis innovadors, el foment de la innovació empresarial i l’impuls a la internacionalització de la innovació emprant el mercat públic local com a client de llançament o referència. Així mateix, a Almussafes s’ha vinculat aquesta estratègia amb l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, amb la intenció de complementar els treballs que s’estan impulsant per a aconseguir “una ciutat intel·ligent, innovadora i promotora d’un model socioeconòmic sostenible”.

Fases del projecte CPI

En la fase preparatòria del procés, l’Ajuntament està duent a terme la creació d’un departament de CPI format per un expert en l’àmbit del sector públic o innovació municipal que actue com a cap de projecte i pels representants dels diferents departaments del consistori. També s’està realitzant l’elaboració del Mapa de Demanda Primerenca, que estarà basat en els reptes principals que té el municipi en l’àmbit de la mobilitat i que en una fase posterior puguen donar lloc a licitacions coordinades de Compra Pública Pre-Comercial, Compra Pública de Tecnologia Innovadora o Associació per a la Innovació.

Paral·lelament, s’estan celebrant dues jornades formatives en CPI per al funcionariat de l’administració local. La primera d’elles es va desenvolupar el passat divendres 8 de novembre de 10 a 13 hores a la sala de plenaris de l’edifici de l’Ajuntament i la segona està previst que es duga a terme el dimecres 13 de novembre en el mateix lloc a les 11.30 hores.

Contingut de les jornades

En la primera d’estes sessions, impartides per professionals experts en la matèria, es va aprofundir en les oportunitats que brinda la Compra Pública d’Innovació com a via per a millorar els serveis oferits per l’administració fomentant la demanda pública d’innovació i impulsant el desenvolupament i creixement del teixit empresarial.

Els treballadors municipals, especialment el personal tècnic, va aprendre a desenvolupar aquest tipus de projectes des del principi del procés fins a la seua adjudicació, per la qual cosa el programa es va centrar en traslladar a les persones assistents el concepte, les estratègies, els tipus de CPI i com han d’elaborar-se els plecs. També van formar part dels continguts de la reunió les qüestions relacionades amb els aspectes jurídics, les oportunitats i efectes que generen aquest tipus de mesures i les fonts de finançament disponibles. Finalment es van tractar casos d’èxit que han tingut lloc en altres Ajuntaments.

En la segona jornada, que tindrà lloc aquest dimecres 13, es plantejarà un taller per a identificar els reptes de ciutat que puguen ser solucionats a través de CPI. Per a això es debatrà sobre com “facilitar un creixement sostenible de la ciutat a través de la promoció d’una economia que faça un ús més eficaç dels recursos i que siga més verda i competitiva”.

Tal com explica González, “Amb aquestes jornades el que pretenem és que el funcionariat sàpiga enfrontar-se als tràmits burocràtics que portarà amb si la posada en marxa d’aquesta mena de projectes i assentar unes bases sòlides sobre les quals continuar treballant per un creixement sostenible de la població”. “El talent és una de les millors bases amb les quals compta una societat i la CPI pot ser un bon mecanisme perquè prenga impuls i revertisca en la millora de l’economia”, ressalta.

El president de l’executiu local recorda que aquests compromisos es deriven de la pertinença de la població a la Red Innpulso, a la qual Almussafes es va incorporar després de rebre el distintiu ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’ pel seu suport a la potenciació d’estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador. Actualment, Almussafes també està integrada en la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació i en la Xarxa Innova. Tots els temes relatius a aquestes qüestions es coordinen a través de l’Oficina d’Innovació Municipal.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

La Policia Local d’Alacant denúncia a 33 locals i dissol una competició de carreres il·legals

La Policia Local d'Alacant ha denunciat a 33 establiments d'hostaleria i oci per incomplir normatives sanitàries, en els quals se superava l'aforament i es van imposar 78 denúncies per no usar màscara i consumir alcohol en la via pública. A més, van dissoldre una competició de carreres il·legals en la carretera d'Ocaña.

Es declara situació 1 l’incendi forestal iniciat a Vilallonga

El foc iniciat en la localitat de la Safor (València) s'ha estés des de Vilallonga fins a la Vall del Gallinar, a Alacant.

L’Alcalde d’Aspe detalla les mesures preses per a combatre l’increment de casos de COVID-29 en la localitat

A través d'un vídeo, Antonio Puerto García, alcalde d'Asp, ha explicat totes les mesures que s'han pres davant l'increment de positius encara que assegura que no es tracta d'un brot.

La presència de Covid-19 en aigües residuals “s’estabilitza” a València però augmenta en alguns barris

La presència de la Covid-19 "s'ha estabilitzat" en el conjunt de la ciutat de València, encara que en diverses zones la tendència és "ascendent", en concret en els barris de Tres Forques, Fontsanta, Malilla, Torrefiel i el districte de Ciutat Vella, alguna cosa que ve a significar que el nivell de restes de virus detectats en aigües residuals per la Delegació del Cicle Integral de l'Aigua en estos barris "ha pujat".

Ferrando vista les instal·lacions de la planta embotelladora d’Aigua de Benassal

El delegat de Promoció Econòmica a la Diputació de Castelló, Pau Ferrando, s'ha desplaçat fins a la planta embotelladora d'Aigua de Benassal on s'ha reunit amb el gerent de l'empresa, Rafa Boria, per conéixer de primera mà el sistema productiu de les instal·lacions i els reptes de la companyia en l'actualitat.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià