Almussafes viu amb intensitat el primer cap de setmana del seu ‘+ Jove 2018’

El Quimerafest es converteix en el punt de trobada dels amants de la música i l'art urbà

Almussafes va acollir amb èxit els dies 21 i 22 de setembre el primer dels dos caps de setmana que componen enguany el ‘+ Jove’, la iniciativa impulsada per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de la localitat amb l’objectiu d’incentivar la participació d’este col·lectiu ciutadà en la celebració d’activitats que promouen la preservació de les tradicions i el desenvolupament de les seues inquietuds lúdiques, artístiques i formatives.

Més d’un centenar de persones van gaudir de la batucada amb la qual es va obrir l’agenda d’actes. La cercavila, que va començar en l’esplanada del Centre Cultural i va recórrer els carrers Ausiàs March i el Passeig del Parc, l’Avinguda Paral·lel i el parc de les Palmeres, va servir per a calfar motors davant un cap de setmana “intens”, com ho va qualificar la regidora de Joventut, Davinia Calatayud. “Estos grups animen molt i creiem que les seues actuacions són una bona forma d’anunciar la festa que s’aveïna”, ressalta l’edil.

Esta mateixa nit, a partir de les 22.30 hores, la celebració es va traslladar al voltant del parc del Sagrari, on va començar i va concloure el ja tradicional ‘Correfocs’ a càrrec de ‘Dimonis Enroscats de l’Alcúdia’. Desenes de famílies es van acostar per a gaudir de l’espectacle de foc i percussió que cada any la companyia porta fins a la població.

Tal com sol ser habitual, la música i la llum van passar pels carrers Sant Josep, Sant Bertomeu, Sueca, Pinar i Sant Josep. Ja de tornada al parc del Sagrari els ‘dimonis’ van oferir al públic assistent un últim i sorprenent número amb el qual es va posar el punt final a l’activitat.

L’endemà, el consistori municipal almussafeny va programar la segona edició del ‘Quimerafest’, macroesdeveniment en el qual música, art urbà i skate es donen la mà per al gaudi de la joventut. “Hem aconseguit plantejar un esdeveniment en el qual a més de la música de les 14 bandes confirmades i de l’esport de la ‘Trobada Skate’, es potencia l’art urbà gràcies a l’exhibició, el concurs i el taller de grafiti”, explica Calatayud.

II Quimerafest
El conjunt de propostes integrades en el ‘Quimerafest’ es van desenvolupar des de les 10 hores i fins passada la mitjanit en la zona verda del Polígon Industrial Joan Carles I, espai en el qual també es va instal·lar un punt violeta coordinat per professionals especialistes en assessorament psicològic, legal i emocional de Creu Roja i del voluntariat de Fusa Activa, en col·lectiu musical feminista que dóna visibilitat a les dones en la música. L’objectiu d’este estand era informar, previndre i atendre possibles agressions sexuals i difondre valors com els drets de la dona.

Segons la regidora, “si el problema existeix, no podem ocultar-lo. Com més visible estiga i més espais hi haja per a conscienciar a la població i atendre a les víctimes més a prop estarem d’acabar amb la xacra de la violència que s’exerceix sobre la dona”. En la línia de seguir avançant cap a la igualtat, també es va celebrar durant la jornada una tertúlia en la qual es va debatre sobre el paper de les dones en el sector de la música.

Publicitat