13.8 C
Valencia

Almussafes reobri el pròxim dimarts el seu mercat ambulant

L'Ajuntament el reubica al Parc Central, on s'establiran punts d'entrada i eixida i es controlarà l'aforament.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

A partir del pròxim dimarts 12 de maig la població almussafenya podrà tornar a comprar productes alimentaris i de primera necessitat en el mercat ambulant de la localitat. Per a això, l’Ajuntament ha publicat la normativa que se seguirà les pròximes setmanes per a evitar el contagi, un reglament que s’ha redactat amb les condicions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública com a base. A més d’establir distàncies de seguretat entre persones i llocs i d’intensificar la vigilància, el mercat es trasllada al Parc Central, on s’establirà un punt d’entrada i un altre d’eixida. L’ús de gel hidroalcohòlic, que proporcionarà el mateix Ajuntament, serà obligatori.

Després de dos mesos sense celebrar-se a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, el pròxim dimarts 12 de maig l’Ajuntament d’Almussafes reobri el seu mercat ambulant amb l’objectiu de reactivar l’economia i tornar a posar a la disposició de la ciutadania un major nombre d’establiments en els quals adquirir productes alimentaris de proximitat. Esta reobertura es farà, tal com exigeix la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, seguint estrictes mesures de seguretat per a evitar al màxim el risc de contagi.

- Publicitat -

“A poc a poc anem reprenent l’activitat econòmica a Almussafes i ho fem amb totes les precaucions possibles i seguint sempre les recomanacions de les autoritats sanitàries. Hem realitzat diversos canvis en el mercat no sedentari perquè tant comerciants com consumidors estiguen segurs en esta nova etapa i estic convençut que la població respondrà molt positivament”, comenta el regidor de Comerç i Mercat, Alex Fuentes.

En este retorn, i fins que la superació de les fases de la desescalada plantejada pel Govern ho permeten, tan sols podran participar parades alimentàries i de primera necessitat, excloent hostaleria i restauració. Així mateix, per a garantir la distància social, el consistori ha decidit traslladar el mercat al corredor denominat ‘Rosa dels vents’ del Parc Central. Per a controlar l’aforament del recinte, s’establirà un control d’accés, habilitant l’entrada al carrer Santa Ana i l’eixida en el passeig de la zona verda.

- Publicitat -

L’agent de control del mercat, que estarà assistit per personal de l’Ajuntament, controlarà l’entrada i eixida del públic, garantint la vigilància de l’espai per al compliment de les normes de distanciament social i control d’afluència. D’esta forma, es busca evitar aglomeracions durant el procés de compra. Una altra de les mesures adoptades per l’executiu municipal per a extremar les precaucions és la disposició d’un dispensador d’hidrogel o de qualsevol altre desinfectant, producte que serà d’ús obligatori per a totes les persones que accedisquen a l’espai de compra.

Distància de seguretat

Ja a l’interior, els llocs de venda hauran d’estar separats per una via de trànsit i amb una distància mínima entre ells de 6 metres. A més, es permet una separació mínima de 2,5 metres entre els laterals. Dins de cada lloc, les persones venedores hauran de guardar entre si una distància mínima de 2 metres, quedant restringida l’activitat comercial a un únic operador en cas que les mesures del lloc no facen possible esta separació física.

- Publicitat -

La normativa aprovada també estableix que es marcarà una distància de dos metres entre el lloc de venda i la clientela perquè el contacte siga mínim, mateixa separació que haurà de respectar-se entre les persones que es troben a l’espera de ser ateses. Per a completar el llistat de mesures de seguretat, tan sols venedors i venedores podran tocar els aliments o productes, sempre amb guants de protecció i màscara, i els llocs hauran de ser netejats i desinfectats amb freqüència, sobretot al final de la jornada, moment en el qual s’obligarà a realitzar este procés en maquinària, dispositius i altres elements de l’establiment.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,033FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Catadau celebra els 100 anys de la “tia Modesta”

En el dia d’ahir el seu fill, la seua nora i la seua neta li van regalar una tortà dedicà, un ram de flors i uns globus amb el número 100. També l’alcalde de Catadau i dos regidors van voler felicitar a Modesta i li regalaren altre ram de flors.

Sanitat confirma 1.606 nous casos de coronavirus i 7 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies, 242 nous a Castelló, 587 altes a Alacant i 777 a la província de València

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració per a instar el Govern a abordar una nova normativa de rebaixes

La iniciativa també sol·licita a Govern i Generalitat la posada en marxa de mesures urgents compensatòries per a l'impuls del comerç

Llíria tanca activitats culturals i parcs pel creixement de la covid-19

Entre altres decisions, s'adopta la suspensió durant 15 dies de les activitats culturals i la cessió d'espais municipals

València desaconsella que la gent major i població de risc acudisca als cementeris el cap de setmana

Ramón: “per favor, aprofiten per avançar la seua visita, ara que encara tenen uns dies abans de dissabte i diumenge per vindre”.
- Advertisement -

: Valencià