Almussafes sol·licita la seua adhesió als programes d’ocupació Emcord i Emcorp del Servef

A través d'estos plans el consistori prepara un servei d'acompanyament a persones majors, entre altres iniciatives

emcord emcorp (arxiu)
Actualitat Valenciana

L’Ajuntament d’Almussafes torna a sol·licitar la seua adhesió als  programes Emcord i Emcorp del Servef per a seguir desenvolupant obres i serveis d’interés general per a la ciutadania. El consistori, que en l’anterior convocatòria va poder contractar un total de 17 aturats durant sis mesos, ja té a punt el projecte que presentarà a la Generalitat Valenciana per a acollir-se de nou a esta iniciativa.

Entre els programes que pretén impulsar amb la subvenció que finalment reba destaca ‘Els nostres majors’, amb el qual el consistori vol posar en marxa un servei d’acompanyament a persones d’edat avançada. Per primera vegada les persones aspirants hauran de cursar prèviament de manera obligatòria l’Itinerari Personalitzat d’Inserció (IPI), que el Centre Cultural d’Almussafes acollirà a partir del pròxim 17 de setembre a les 10 hores les tres sessions que integren aquesta formació.

La previsió és que la selecció dels candidats per al programa dirigit a persones parades de llarga durada es porte a terme a l’octubre perquè s’incorporen al novembre i que en el cas de les persones majors de 30 anys el procés es desenvolupe al novembre perquè inicien els seus contractes al desembre. Malgrat que el consistori encara no coneix la xifra d’empleats que se li assignaran, la Regidoria d’Ocupació ha elaborat un projecte en el qual s’especifiquen els programes que pretén impulsar gràcies a la seua incorporació.

“Amb iniciatives com esta es demostren el benestar i la qualitat de vida d’una societat i per això hem proposat que part dels treballadors d’aquests plans puguen destinar-se al desenvolupament d’esta iniciativa que estem convençuts que serà ben rebuda per la ciutadania”, destaca l’alcalde d’Almussafes en funcions, Faustino Manzano.

En el projecte també s’han inclòs altres programes d’obres i serveis d’interés general com ‘Rehabilitem’, amb el qual es pretén seguir contractant oficials i peons de la construcció i agrícoles per a la millora d’espais públics del terme municipal, tasques entre les quals destaquen la neteja de camins. A més, també s’han sol·licitat efectius per a desenvolupar altres programes com ‘Neteja dels polígons industrials’.

Programa Personalitzat d’Inserció
Per primera vegada en estes convocatòries, per a les quals el Servef remetrà a l’Agència de Desenvolupament Local la llista amb les persones registrades que reunisquen les condicions per a poder accedir als llocs concedits, els aspirants hauran de cursar prèviament de manera obligatòria l’Itinerari Personalitzat d’Inserció (IPI).

Es tracta d’un curs dissenyat per a reforçar l’atenció que s’ofereix a les persones aturades en els Centres Servef, que es desenvoluparà al llarg de tres jornades, la primera d’elles prevista per al pròxim dilluns 17 de setembre a les 10 hores en la sala de conferències del Centre Cultural d’Almussafes. Els tècnics del Servef es traslladaran fins a la localitat per a proporcionar als assistents les eines necessàries per a facilitar la seua inserció en el mercat laboral.

A l’octubre es coneixerà a quant ascendeix l’ajuda concedida per la Generalitat Valenciana i, per tant, quina quantitat destinarà el mateix Ajuntament en concepte d’indemnització per finalització de contractes i pel material necessari per a cofinançar els projectes proposats.

Publicitat