Almussafes homenatja a agents i ciutadans en el Dia del Patró de la Policia

Durant la cerimònia s'han lliurat sis medalles a la constància, tretze felicitacions públiques i quatre mètopes

Este matí s’ha celebrat en la sala de plenaris de la Casa Consistorial d’Almussafes un acte per a commemorar el Dia del Patró de la Policia, Sant Miquel Arcàngel, i durant el mateix s’han realitzat diversos homenatges.

L’alcalde, Toni González, el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano, i l’inspector cap de la Policia Local de la població,   Ernesto Serrano, han lliurat un total de sis medalles de la ‘Creu a la Constància en el cos’, tretze felicitacions públiques i quatre mètopes. Segons el primer edil, “és important posar cara a les persones que ens protegeixen i agrair-los el seu esforç i dedicació”.

Rovira  

La commemoració hui dilluns 1 d’octubre del dia del patró de la Policia, Sant Miquel Arcàngel, ha servit a la Policia Local d’Almussafes com a marc per a la celebració d’un acte solemne en el qual s’ha reconegut la labor diària del cos policial dependent de la Regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Almussafes en favor de la ciutadania. “És important posar cara a les persones que ens protegeixen i agrair-los el seu esforç i dedicació”, assegura l’alcalde de la localitat, Toni González.

La sala de plenaris de la Casa Consistorial ha acollit a partir de les 13 hores esta convocatòria presidida pel president de l’executiu municipal, Toni González, l’edil de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano, i l’inspector cap de la Policia Local,   Ernesto Serrano, i que ha comptat amb la presència dels caps dels departaments de Policia Local de Benifaió, Sollana i L’Alcúdia, del tinent de la Guàrdia Civil d’Almussafes i de la cap de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil. En total, s’han lliurat sis medalles a la constància en el cos, tretze felicitacions públiques a agents i veïnat i quatre mètopes d’agraïment a entitats i persones.

Les medalles de la ‘Creu a la Constància en el Cos’ s’han concedit a sis agents. L’inspector cap, Ernesto Serrano Carrascosa, l’oficial José Antonio Guisado Pérez i els policies José Fernández Recuenco, José Vicente Aguado PonceMiguel Guixot Aleixos l’han rebut per haver superat els 35 anys de servei, mentre que Juana Castillo García l’ha arreplegat com recompensa als seus més de 15 anys exercint la seua labor en l’àmbit de la seguretat. Tal com ha assenyalat el primer edil durant el seu discurs, estos reconeixements són un “símbol que valora la seua dedicació i impagable compromís amb la seguretat ciutadana de la nostra població”.

Felicitacions públiques
Pel que fa a les felicitacions públiques, han sigut un total de 13 els policies locals i persones d’Almussafes les que han sigut reconegudes pels serveis prestats i l’interés demostrat en determinades actuacions. Els i les agents que han rebut este guardó han sigut José Antonio Guisado Pérez, José Vicente Aguado Ponce, José Fernández   Recuenco,   Enrique España MaríBruno Meneses OliverJoaquín Sola Martínez,   Juan Miguel Mora EspuigLuis Antonio Martínez Vidal,   Francisco Raúl   Albuixech RodrigoMaría Dolores Mezquita Martínez i Jacob Romero Salas.

Col·laboració ciutadana
A més, enguany també s’ha decidit reconéixer la “col·laboració altruista i desinteressada” de María Magdalena Castera Alfaro pel seu treball realitzant funcions d’intèrpret en llenguatge de signes el 26 de gener de 2016. Segons l’inspector cap, “l’ajuda prestada per esta ciutadana va resultar crucial en les labors d’esbrinament d’esta Policia en un cas de violència de gènere, el qual va finalitzar amb una exitosa detenció”.

Finalment, també s’ha felicitat de manera pública a Ivan David Tarazona, qui el 22 de febrer de 2018 va arriscar “la seua pròpia integritat física” accedint al casal de la Falla La Torre després de l’incendi que es va produir a la seua cuina.

Mètopes
En l’acte també s’han concedit mètopes a entitats i persones en agraïment a la seua col·laboració i a la disposició que han tingut amb l’Ajuntament d’Almussafes i, especialment, amb la Policia Local.

El Centre de Salut de la localitat ha sigut reconegut també en este apartat i en la seua representació se li ha lliurat una d’estes mètopes al doctor Benjamí Ruiz, “per la seua contínua i voluntària col·laboració i coordinació amb esta Policia en l’atenció dels ciutadans als quals ha sigut necessari prestar un servei d’emergència mèdica en relació a algun avís policial, actuant sempre amb la major eficàcia i immediatesa possible per la seua banda”.

A títol personal, se li ha lliurat este guardó també a Julio Doménech del Ramo, cap del departament de Policia Local de Benifaió, “en agraïment per la seua estreta col·laboració i coordinació amb la Prefectura d’esta Policia, la qual ha suposat un increment important de plans d’actuació i intervencions conjuntes entre dispositius policials d’ambdues localitats”.

Ha tancat el lliurament d’estos reconeixements l’homenatge a Tomás Llopis Palomino, membre del cos de Protecció Civil d’Almussafes, a qui se li ha concedit este esment “per exercir amb absoluta dedicació les seues labors de voluntariat, actuant més enllà dels seus serveis ordinaris i prestant una especial ajuda als agents del cos de Policia Local d’Almussafes en els actes públics en els quals s’ha sol·licitat el suport de Protecció Civil, comptant amb el major còmput d’hores de servei durant el present exercici”.

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela