Almussafes i el polígon Nord subscriuen un conveni de gestió i modernització

Rebeca Torró: "la responsabilitat comporta ser l'espill on es miraran la resta de polígons de la Comunitat”.

L’alcalde d’Almussafes, Toni González, i el president de la nova entitat de Gestió i Modernització del Polígon Nord, Ramón Collado, han subscrit hui el conveni per a la creació d’esta nova figura de gestió de l’àrea industrial. L’acte, celebrat en el Centre Cultural de la localitat, ha comptat amb la presència de la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, i de la directora general d’Indústria, Empar Martínez.

Torró ha destacat l’important paper que assumeix el polígon Nord i la responsabilitat que comporta convertir-se en l’espill on podran mirar-se la resta d’àrees industrials de la Comunitat, posat que és la primera EGM que es constitueix “partint de zero” i on tots els agents implicats s’han posat d’acord per a fer-la realitat.

La secretària autonòmica ha valorat la implicació d’empreses i ajuntament en el desenvolupament d’esta figura pionera en la gestió industrial que es va crear amb la nova Llei d’Àrees Industrials que va entrar en vigor en 2018. “Sense el vostre suport i implicació, no serviria de res”, ha recordat.

Per part seua, l’alcalde ha destacat la importància d’este nou ens gestor per a instrumentalitzar la col·laboració públic-privada en el desenvolupament de les àrees industrials i ha assenyalat que l’EGM permetrà facilitar l’arribada d’inversions al Polígon Nord.

En este sentit, el president de la nova EGM ha esmentat les necessitats del Polígon Nord com la seguretat, molt important tenint en compte la presència d’indústries químiques, o la creació d’infraestructures com una segona via d’accés. Així mateix, s’ha referit a l’objectiu últim de millorar i modernitzar les àrees industrials que és incrementar la competitivitat de les empreses que allí s’allotgen.

Collado també ha destacat l’important treball de la gerent d’APPI (Associació de Parcs i Polígons Industrials Ribera Baixa) i ara també de l’EGM, Romina Moya, per a realitzar tots els tràmits necessaris que han culminat hui amb la subscripció del conveni.
El Polígon Nord és una àrea industrial de més de 200.000 m² composta per 14 parcel·les i deu empreses tan importants com Ercros, Grup Antolín, Ilunion o Nederval.

ValenciàEspañol