domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almussafes es prepara per a celebrar el 9 d’Octubre amb el seu II Concurs de Cartells

Els premis als guanyadors de les categories infantil i adulta es lliuraran durant la celebració del Sopar Estellés, el pròxim 6 d’octubre

L’Ajuntament d’Almussafes, AECAL i “Paleta i Pinzell” llancen el II Concurs de Cartells del 9 d’Octubre, amb el qual es busca il·lustrar la programació organitzada per a la celebració d’aquesta festivitat. Els interessats podran presentar un màxim de tres propostes fins al 18 de setembre en la consergeria del Centre Cultural, en un sobre tancat que incloga en el seu interior un altre sobre amb les dades personals del participant. S’ha establit un premi de 50 euros per al guanyador o guanyadora de la categoria infantil i un de 100 per al de la categoria adults. L’obra guanyadora en aquesta última modalitat serà la que utilitze el Regidoria de Cultura del municipi en les accions promocionals que duga a terme per a informar de les activitats relacionades amb aquesta commemoració.

La celebració de la festivitat del 9 d’Octubre està molt a prop i tant l’Ajuntament d’Almussafes com l’ampli teixit associatiu local es preparen per a organitzar una completa programació festiva que transmeta història, cultura, tradicions i participació. Com a avantsala a l’inici dels actes commemoratius d’aquesta important efemèride per a la societat valenciana, el consistori, en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris i Comerciants (AECAL) i l’Associació Cultural “Paleta i Pinzell”, ha llançat el II Concurs de Cartells del 9 d’Octubre, una iniciativa amb la qual es pretén il·lustrar el conjunt d’actes plantejats, així com facilitar el desenvolupament de la creativitat dels veïns i veïnes del municipi.

Per a la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Almussafes, Teresa Iborra, “no és gens senzill reflectir en una obra artística tot el que representa per als valencians la festa del 9 d’Octubre. No obstant això, sabem que a Almussafes tenim veïns i veïnes amb molt de talent que són capaços de sintetitzar d’una manera molt bella i en un espai limitat tots els valors intrínsecs a aquesta commemoració”.

L’obra guanyadora en la categoria adulta servirà com a imatge dels cartells editats pel consistori i, a més, s’adjudicaran dos premis segons la categoria. El millor treball de la modalitat infantil aconseguirà 50 euros i el més destacat de la modalitat adults 100 euros. Tots aquests guardons es lliuraran el pròxim divendres 6 d’octubre durant el desenvolupament del “Sopar Estellés”, en el qual està previst la realització d’una jam poètica oberta a la participació de tota la ciutadania i en la qual també actuaran Néstor Mont i Didier Ferrando.

Normativa
Les bases, que estan disponibles en la pàgina web , arrepleguen que pot participar en la convocatòria “tota persona física que ho desitge”, tenint en compte que la categoria infantil està oberta fins als 16 anys i que la d’adults s’ha establit per als majors de 17. Cada participant podrà presentar un màxim de tres dissenys de 420 x 297 mil·límetres i podrà fer-ho fins al pròxim dilluns 18 de setembre en la consergeria del Centre Cultural. Les obres es presentaran sense signar i en un sobre tancat en el qual s’haurà d’incloure a l’interior un altre sobre amb les dades personals de l’autor o autora. En l’exterior del sobre gran haurà de llegir-se de forma clara “II Concurs de Cartells 9 d’Octubre” i la categoria en la qual es participe.

El jurat, integrat per personal de l’ajuntament i membres de AECAL i “Paleta i Pinzell”, es reunirà el dijous 21 de setembre per a escollir les obres guanyadores, després del que s’anunciarà el resultat de la votació. Està previst, així mateix, l’exposició de tots els treballs participants en una mostra que podrà visitar-se pròximament en el hall del Centre Cultural.

Últimas noticias

Contenido relacionado