Almussafes incorpora als 59 treballadors dels programes Empuju i Emcuju

Durant els pròxims 12 mesos, els joves seleccionats posaran en pràctica els coneixements adquirits en les seues respectives formacions

joves empuju i emcuju
Actualitat Valenciana

Un total 59 joves de fins a 30 anys van començar ahir a treballar en els diferents departaments municipals de l’Ajuntament d’Almussafes gràcies als programes d’ocupació Empuju i Emcuju, dos projectes amb els quals el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) busca reduir la taxa d’atur en un dels col·lectius més castigats per la crisi, el de les persones amb edats compreses entre els 16 i els 30 anys.

Les persones aspirants, a més de no superar esta edat, havien d’estar degudament inscrites com desocupades amb totes les dades de formació i experiència actualitzades i estar actives i ser beneficiàries en el Programa de Garantia Juvenil de la Unió Europea. La gran novetat d’esta edició respecte a la de 2017 és que es passa de dues places (una per cada programa) a un total de 59 (30 d’Empuju i 29 de l’Emcuju).

Des d’ahir i durant els pròxims 12 mesos, estos 59 joves tindran l’oportunitat d’aplicar en l’administració pública local els coneixements adquirits en els seus respectius estudis i, sobretot, de “contribuir al desenvolupament de la població al mateix temps que reben una remuneració econòmica amb la qual sens dubte podran col·laborar amb les despeses de les seues respectives famílies”, destaca l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González. La Generalitat Valenciana ha concedit una subvenció de 953.558,28 euros per a la posada en marxa d’estos dos programes que permetran, a més, “seguir prestant a la ciutadania serveis de primer nivell”, segons González.

El passat divendres 27 de juliol, el consistori municipal va convocar a les 59 persones seleccionades pel Servef per a incorporar-se a un dels llocs oferits per l’Ajuntament amb l’objectiu de distribuir-los en els diferents departaments, explicar-los les condicions laborals, els sous i els horaris i per a presentar-los als tècnics amb els quals treballaran. En la trobada van participar tant el primer edil com la regidora de Cultura, Teresa Iborra, els qui van destacar “la gran oportunitat que suposa accedir a estos programes tant professionalment com a personal”.

Distribució de les persones seleccionades
Finalment, de les 60 places disponibles es cobriran 59, atés que este ha sigut el nombre de candidatures presentades. Els joves inclosos en el programa Empuju treballen ja en els departaments d’Urbanisme, per a tasques relacionades amb la neteja, la jardineria i el manteniment, i també en els d’Informàtica, Policia, Benestar Social, ADL, Cultura, Esports, Educació i Joventut.

Per la seua banda, les persones que s’han incorporat al programa Emcuju, dirigit a joves qualificats, s’encarreguen de tasques relacionades amb les àrees de Benestar Social i ADL, entre les quals es troben l’atenció socioeducativa, l’absentisme escolar, la psicologia comunitària, la inclusió i la convivència social, la integració sociolaboral o el foment del comerç, així com els departaments d’Urbanisme, Policia, Comunicació, Informàtica, Gestió Tributària i Secretaria.

Publicitat