Almussafes sol·licita la declaració de zona catastròfica per les gelades de desembre

Publicitat
  • El ple de la corporació municipal celebrat ahir dijous 5 d’abril va aprovar la proposta presentada per AVA-ASAJA. 
  • L’entitat al·lega que és necessari que la Generalitat Valenciana reconega les conseqüències del temporal per a pal·liar les pèrdues econòmiques.

L’Ajuntament d’Almussafes sol·licitarà la declaració de Zona Catastròfica del terme municipal de la localitat després de les gelades produïdes en la població els dies 4, 5 i 6 de desembre de 2017 a causa d’un temporal que va produir nombroses pèrdues econòmiques en el sector agrícola. Així ho va acordar el ple de la corporació municipal en la sessió ordinària celebrada ahir dijous 5 d’abril. La proposta, aprovada prèviament en el Consell Agrari Municipal a instàncies d’AVAASAJA i COAGAL, busca reparar els danys produïts.

El ple de la corporació municipal d’Almussafes va aprovar ahir dijous 5 d’abril en sessió ordinària la sol·licitud de declaració de Zona Catastròfica del Terme Municipal de la localitat per les gelades produïdes els dies 4, 5 i 6 de desembre de 2017 per les adversitats climàtiques i de mercat del sector i reconéixer-se la mateixa.

PublicitatRovira  

D’aquesta forma, segons AVA-ASAJA, entitat que va proposar al febrer l’adopció d’aquest acord, els afectats podran sol·licitar als organismes competents diverses ajudes amb l’objectiu de minimitzar les pèrdues produïdes en les collites a causa d’aquest temporal que va afectar tant a persones com a béns.

La Subdirecció General d’Emergències de la Generalitat Valenciana és l’organisme que coordina les actuacions d’altres administracions i, sobretot, s’encarrega de l’impuls dels informes tècnics necessaris per a valorar el dany subvencionable i la situació socioeconòmica dels damnificats. Després d’aquesta aprovació, la corporació traslladarà l’acord tant a l’administració autonòmica com al Ministeri de l’Interior i a la Diputació Provincial de València perquè prenguen les mesures oportunes.

En cas de ser concedida la citada declaració de Zona Catastròfica, els afectats podrien obtenir diversos tipus d’ajudes. La normativa arreplega que pot reconéixer-se un mòdul zero en la declaració de l’IRPF corresponent a l’any 2017, la devolució o exempció de l’IBI Rústic o la posada en marxa de crèdits bonificats o d’un pla de modernització del regadiu per a pal·liar el dèficit hídric estructural que pateix la Comunitat Valenciana.

“Les concretes mesures que s’adopten responen a la necessitat inajornable de fer front a la situació de catàstrofe, complint el pressupost extraordinari i la urgent necessitat de despeses ocasionades des d’un punt de vista pressupostari”, assegurava AVA-ASAJA en el seu escrit presentat el 19 de febrer en el Consell Agrari Municipal, al qual se li unia aqueix mateix dia l’informe emés per la Cooperativa Agrícola Ramadera d’Almussafes i que s’expressava en similars termes sobre aquesta qüestió.

PublicitatJuega Limpio Orihuela