13 C
Valencia

Almussafes renova el servei de desplaçaments en taxi als centres sanitaris

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La ciutadania almussafenya continuarà disposant enguany del servei de desplaçaments en taxi als centres sanitaris. L’Ajuntament ha inclòs de nou aquesta partida en els Pressupostos Municipals de 2019 augmentant en 10.000 euros la quantitat destinada a aquesta qüestió. Així, el programa disposa ara de 30.000 euros, 16.000 euros més que en 2017, any en què l’executiu local va reprendre el servei després de no renovar-se l’acord entre l’Hospital de la Ribera, en aquell moment encara de gestió privada, i el consistori.

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Almussafes continuarà oferint durant enguany 2019 el servei de desplaçaments en taxi als centres sanitaris que l’actual executiu local va reprendre a mitjan 2017 amb la finalitat de reforçar la cobertura de la línia d’autobús existent en el municipi. La iniciativa persegueix un triple objectiu: fer efectiu el dret reconegut constitucionalment a la protecció de la salut, garantir la igualtat d’accés de tota la ciutadania als beneficis del sistema sanitari i articular un sistema de transport àgil i assequible als centres sanitaris corresponents amb caràcter transitori fins que l’administració autonòmica establisca per a la població una mobilitat sanitària adequada i de qualitat.

Tal com havia ocorregut fins ara, poden sol·licitar-lo aquelles persones empadronades en la localitat, que estiguen al corrent de les obligacions tributàries amb el consistori, que necessiten desplaçar-se al centre sanitari oficial que els correspon i que no disposen de vehicle propi ni familiars disponibles per a aquest desplaçament. Les persones interessades a fer ús d’aquest servei, que no cobrirà l’horari comprés entre les 9.45 i les 11 hores per quedar cobert per la línia d’autobús, hauran de sol·licitar-lo, si pot ser, amb cinc dies d’antelació en les dependències del Departament de Benestar Social, situades en el Centre de Salut, i presentar el Justificant de Cita prèvia de l’Hospital.

“El benestar de la ciutadania és primordial en una societat avançada com la nostra i per aquest motiu hem inclòs aquesta partida pressupostària, amb la qual el pagament del servei es converteix en una qüestió simbòlica, atés que la persona usuària tan sols abonarà 2 euros dels 40 que costa cada trasllat”, destaca el regidor de Benestar Social i Sanitat, Faustino Manzano. “Des de 2017 hem augmentat el pressupost per a aquest programa en 16.000 euros, una prova del nostre compromís amb la qualitat de l’atenció sanitària que reben els nostres veïns i veïnes”, assenyala.

- Publicitat -

La subvenció ha d’incloure’s en la pròxima Declaració de la Renda de la persona sol·licitant, la qual haurà de recollir l’autorització per al viatge per a entregar-li-la a la persona que realitze el servei, un requisit indispensable, i avisar a l’empresa transportista del mateix el dia anterior perquè puga planificar la jornada laboral.

Tal com consta en les bases, que poden consultar-se en la pàgina web www.almussafessubvencions.es, “queden exceptuades d’abonar els dos euros aquelles persones en situació d’emergència social greu, degudament acreditades per les tècniques del Departament de Benestar Social”. En el text també es recorda que la subvenció estarà condicionada al fet que no se sobrepasse el límit pressupostari disponible i, en tot cas, al no establiment per la Generalitat Valenciana d’un servei de mobilitat sanitari adequat, sostenible i que complete l’horari de visites i atencions mèdiques del veïnat d’Almussafes.

- Publicitat -

En 2018 es van comptabilitzar un total de 614 viatges, a una mitjana de 51,16 per cada mes.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià