23.8 C
Valencia

Almussafes distribueix viseres elaborades amb impressores 3D per als hospitals valencians

L'Ajuntament ja ha repartit el primer centenar d'unitats en els centres sanitaris on treballen professionals de la localitat.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Almussafes ha repartit més d’un centenar de pantalles protectores elaborades amb impressores 3D en centres sanitaris de la província de València i preveu ampliar el número en els pròxims dies. Un grup de voluntaris del municipi fabrica estes viseres-antiesguitades a les seues cases gràcies al material cedit pel consistori i per diverses empreses.

“És increïble com s’ha bolcat la població i el teixit empresarial per a col·laborar en la lluita contra el Covid-19”, destaca l’alcalde, Toni González, qui ahir dimarts 31 de març es va traslladar a l’Hospital de la Ribera al costat de l’edil de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, per a entregar 46 d’estes pantalles protectores a la gerent del centre, Liliana Fuster. L’executiu de la població també ha proveït d’estos elements als centres de salut d’Almussafes i Benifaió, a la Policia Local, a Protecció Civil i als empleats públics exposats al contagi. A més, d’ací a poc temps tots els comerços del municipi amb activitat disposaran també d’ells.

La iniciativa va sorgir quan un grup de voluntaris d’Almussafes va contactar amb l’Ajuntament per a posar a la disposició de la població les seues impressores 3D per a la fabricació de pantalles protectores destinades als col·lectius més exposats al contagi per coronavirus. I a poc a poc el projecte ha anat prenent forma fins a aconseguir material suficient per a l’elaboració de més de mil tres-centes unitats d’este producte, molt sol·licitat estos dies pel personal sanitari, les forces i cossos de seguretat i els comerciants amb establiments oberts al públic per a proveir-lo de productes de primera necessitat.

Després d’abastir d’estes viseres antiesguitades als centres de salut d’Almussafes i Benifaió, la Policia Local, Protecció Civil i les brigades de manteniment i neteja, la producció s’està destinant ara als centres sanitaris que les estan sol·licitant i en els quals presten els seus serveis persones del municipi. D’esta forma, ja s’han distribuït més d’un centenar d’unitats allí on les han demandat. Ahir, dimarts 31 de març, l’alcalde, Toni González, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, es van acostar a l’Hospital de la Ribera d’Alzira per a entregar a la seua gerent, Liliana Fuster, un lot compost per 46 pantalles.

Però no ha sigut l’únic. També han arribat 30 a l’Hospital La Fe, 10 a l’Hospital Peset Alexandre, 10 a l’Hospital Clínic i altres 10 a l’Hospital Lluis Alcanyís de Xátiva. No obstant això, està previst que els repartiments continuen fins que es consumisca tot el material disponible. De fet, la matèria primera, que inicialment van proporcionar el mateix consistori i les empreses almussafenyes Almuplas, Ercros, el laboratori de pròtesis dentals Paula Pinilla i la copisteria El Cuquet, ha anat en augment gràcies a l’adquisició per part de l’Ajuntament d’un major nombre de bobines de PLA, que és el material que s’utilitza per a la impressió de les viseres, d’acetat per a les pantalles i de gomes de subjecció. Això permetrà elaborar al voltant d’altres mil unitats, la qual cosa sumaran mil tres-centes per a distribuir-les en diferents àmbits. De fet, d’ací a poc temps tots els comerços oberts al públic estos dies de confinament també disposaran d’elles.

“És increïble com s’ha bolcat la població i el teixit empresarial per a col·laborar en la lluita contra el Covid-19. En estos moments ja són més de deu els voluntaris que treballen a destall per a poder tindre a punt com més prompte millor estes pantalles de protecció, que s’estan convertint en realitat gràcies també a la inestimable ajuda de quatre empreses, a les quals vull agrair el seu compromís amb la societat en estos moments tan difícils”, afirma el primer edil. González recorda que “només decretar-se l’estat d’alarma una altra companyia amb seu en el Polígon Industrial Joan Carles I, Atersa, va donar al consistori 5.00 kits de protecció compostos per màscara, capell, guants, bata i fundes per a sabates i que un comerç amb propietaris de la comunitat xica també va entregar unes caixes amb màscares”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià