15.7 C
Valencia

Altea inicia els tràmits per a certificar-se com DTI per la norma UNE 178501

La trobada ha tingut com a objectiu donar a conéixer a Turisme Generalitat Valenciana que el municipi d'Altea ha sol·licitat convertir-se en Destinació Turística Intel·ligent (DTI).

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Ahir al matí tenia lloc una reunió en l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), en la qual han estat presents Jaume Llinares, Alcalde d’Altea; Herick Campos, Director General de Turisme de la Comunitat Valenciana; Francisco Juan Martínez, Director d’Invat·tur; David Giner, Coordinador de Projectes; Xelo González, edil de Turisme; Pere Barber, edil de Noves Tecnologies; Mariano Torres i Vicente Monzó, consultors externs; Toni Alós, tècnic del Departament de Noves Tecnologies i Ana Pérez, tècnica de l’àrea de Turisme.

La trobada ha tingut com a objectiu donar a conéixer a Turisme Generalitat Valenciana que el municipi d’Altea ha sol·licitat convertir-se en Destinació Turística Intel·ligent (DTI), amb certificació segons la norma UNE 178501. Actualment, Benidorm és l’únic municipi del món a comptar amb este certificat.

Amb esta certificació, l’Ajuntament d’Altea contribuirà a millorar l’oferta turística, especialment la cultura, el medi ambient, l’oferta nàutica i de ciclisme, i incrementarà la qualitat de vida de residents i visitants, adaptant millor les necessitats dels turistes a través del tractament de dades i informació.

Una destinació turística intel·ligent fa ús de la innovació i la tecnologia, promou l’accessibilitat universal, garanteix el desenvolupament turístic sostenible en els seus tres vessants (econòmic, sociocultural i mediambiental) i contribueix a millorar l’experiència del turista i la qualitat de vida del ciutadà. La certificació aportaria el reconeixement dels esforços i assoliments aconseguits, així com la visió d’experts independents, contribuint a l’eficàcia del sistema de gestió i a la seua millora contínua.

- Publicitat -

Invat·tur ha donat suport a la candidatura del municipi d’Altea a la certificació i col·laborarà amb l’Ajuntament des de l’Oficina Tècnica de DTI. Així ho ha fet saber Herick Campos, qui a més ha assenyalat que “Altea té una base consolidada en matèria de qualitat turística, perquè pertany a la Xarxa Sicted, Sistema de Qualitat Turística del Govern d’Espanya, i a Qualitur, en reconeixement de les seues platges. Integrar-se en la Xarxa de DTI’s dotarà al municipi de governança global del destí, que permetrà desenvolupar eixos com la innovació, sostenibilitat, accessibilitat, intel·ligència turística i ara també, la resiliència”.

Jaume Llinares, Alcalde d’Altea, s’ha mostrat entusiasmat, “optar a la certificació i ser nivell 3 de la Xarxa de DTI’s de la Comunitat Valenciana és un objectiu molt ambiciós, però el nostre municipi s’ho mereix. Volem compartir i no competir, amb la finalitat de ser un referent internacional quant a turisme, millorar la qualitat de vida de residents i visitants, així com la nostra oferta, per a convertir Altea en un DTI més fort i sòlid”. D’altra banda, en la reunió s’ha tret el tema de la creativitat com a proposta, “des de fa temps Altea aposta per la creativitat, de fet disposem d’un Parc Científic en el municipi, i crec que esta proposta ens ajudarà a remarcar Altea com un DTI diferenciador”.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,321FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Malestar en les xarxes socials per un vídeo que insinua l’afinitat política dels estudiants candidats a les eleccions de l’UJI

La publicació és d'un nou grup d'estudiants "independents" que baix les sigles PEI-CiT denúncia les "propostes populistes" d'altres candidatures que apunten a millorar aspectes, com la baixada les taxes universitàries, sobre les que "no tenen competència".

Sanitat registra 1.815 nous casos de coronavirus i 1.647 altes en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 207 a Castelló; 540 a Alacant i 1.068 a la província de València.

Segueix avant la denúncia presentada contra el contractista Enrique Ortiz per sobrecostos en les obres del teatre Calderón

L'Audiència Provincial admet el recurs de l'Ajuntament contra l'arxivament de la causa pels sobrecostos en les obres del Calderón

Benicarló regularà la utilització agrícola de fangs procedents de la depuració d’aigües residuals

La modificació de l'Ordenança també inclou la regulació de les explotacions apícoles, que, d'acord amb la normativa autonòmica, han de comptar amb l'autorització pertinent.

L’UJI commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Universitat Jaume I de Castelló ha commemorat el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb diverses activitats per a conscienciar la comunitat universitària sobre aquesta epidèmia que encara constitueix un problema de salut pública a escala mundial.
- Advertisement -

: Valencià