València acull la presentació d’Altea i Vilafranca com a Capitals Culturals Valencianes 2019-2020

L'acte d'obertura de capitalitat a Vilafranca tindrà lloc el 7 de juny i a Altea el 16 de juny

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha presentat els actes d’obertura de les dues capitalitats culturals valencianes 2019-2020. La presentació també ha comptat amb la presència del regidor de Cultura d’Altea, Diego Zaragozí, i la regidora de Cultura de Vilafranca, Silvia Colom.

Tenim previstes una vintena d’activitats a Vilafranca i Altea per a les programacions de capitalitats culturals”. Així s’ha pronunciat el conseller Marzà sobre les actuacions que es realitzaran en estes localitats. “Són activitats que provenen fonamentalment de l’Institut Valencià de Cultura i el Consorci de Museus. Volem reconéixer la gran tasca que Altea i Vilafranca fan en matèria cultural com a element de cohesió social i aportem també contingut a les seues programacions respectives“, ha indicat.

Rovira  

Amb este reconeixement, es vol promoure des de la Generalitat una descentralització de l’oferta cultural, millorar les comunicacions entre la Generalitat i els agents culturals de tot el territori valencià i garantir l’accés universal a la cultura. Gandia va ser elegida com a primera CCV per al període 2017/2018. Amb la incorporació de dues distincions, una per a municipis de més de 5.000 habitants i una altra per als de menys de 5.000 habitants, Sagunt i Potries van ser les poblacions guardonades i, a partir del 25 d’abril de 2019, han sigut Altea i Vilafranca les que han agafat el relleu fins el 25 d’abril de 2020.

Actes d’obertura

L’acte d’obertura de la capitalitat cultural valenciana a Vilafranca tindrà lloc el divendres 7 de juny a les 22 hores, a la Casa de la Cultura. La presentació comptarà amb una dramatització i la projecció d’un audiovisual sobre la pedra seca i l’art rupestre com a patrimonis de la humanitat situats a l’Alt Maestrat. Seguidament, es donarà pas a l’obertura de la XX Mostra de Teatre Capsigrany amb una actuació musical de folklore popular.

L’obertura d’Altea com a capital cultural valenciana se celebrarà el diumenge 16 de juny  a les 20 hores a la plaça de l’Aigua. L’acte consistirà en un espectacle que segueix les línies programàtiques que va presentar Altea en la candidatura a capital cultural valenciana que tracta d’una ‘mare’ que té cinc filles: la mar de l’art, la mar de patrimoni, la mar d’espectacles, la mar de música i la mar de lletres.

PublicitatJuega Limpio Orihuela