Altercats entre policies i grups d’ultradreta pel mural sobre Alsasua

Els concentrats han increpat als policies i amenaçat verbalment als periodistes que cobrien la protesta

El president de la Federació Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de València (FCECRV), Juan García Sentandreu, és apartat per agents de la Policia Nacional després d'intentar pintar de blanc el mur de Jesuïtes. EFE
Publicitat

Desenes de persones s’han reunit hui al costat del mural pintat en el mur de Jesuïtes en suport als condemnats per l’agressió de dos guàrdies civils i les seues parelles en Alsasua per a pintar sobre ell, la qual cosa ha provocat altercats entre els agents de la Policia Nacional allí desplegats i simpatitzants de partits d’ultradreta com Espanya 2000, entre uns altres.

En un acte convocat per la Federació Coordinadora d’Entitats Culturals del Regne de València (FCECRV), el seu president, Juan García Sentandreu, que ha criticat la posició de l’Ajuntament de València per permetre este grafit d’Elías Taño, ha sigut apartat pels agents durant diversos minuts quan intentava pintar de blanc el mur de Jesuïtes amb un corró, malgrat els repetits advertiments dels cossos de seguretat.

PublicitatRovira  

Quan Sentandreu va ser conduït pels agents al costat d’un furgó policial, diverses persones han realitzat pintades amb textos com “Espanya 2000” o “Som valencians, mai catalans” i han posat adhesius en el mur en les quals es llegia “Visca la unitat d’Espanya” o “Zona infidel”.

Els concentrats han corejat consignes en les quals s’exigia la dimissió de l’alcalde de València, Joan Ribó, al que s’ha acusat de “terrorista”, al mateix temps que han increpat als policies i amenaçat verbalment als periodistes que cobrien la protesta.

José Luis Roberto, capdavanter d’Espanya 2000 a València, també ha acudit a la convocatòria i ha posat amb una bandera en la qual es llegia el missatge: “Uneix-te a la resistència. Espanya 2000”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela