Un alumne valencià de 4ª de l’ESO ha sigut seleccionat per la Nasa per a ser entrenat com a astronauta

Amb motiu de la celebració del 50 aniversari de l'arribada de l'home a la lluna, es va convocar un concurs nacional per a seleccionar 8 joves per a ser entrenats com a astronautes per la NASA

L’alumne Gerard Mendoza de 4º de Secundària del Complex Educatiu Mas Camarena ha obtingut una de les huit beques atorgades per l’Ambaixada Americana a Espanya per a participar aquest estiu en el programa de formació de l’Advanced Space Academy de la NASA a Hutsville, Alabama on serà entrenat com a austronauta.

Amb motiu de la celebració del 50 aniversari de l’arribada de l’home a la lluna, es va convocar un concurs nacional per a seleccionar 8 joves per a ser entrenats com a astronautes per la NASA i Gerard Mendoza és l’únic valencià que ha superat totes les proves per a assistir a aquesta experiència, segons ha indicat en un comunicat el centre escolar.

Gerard, que ja coneixia aquest Space Camp i quan es va assabentar no va dubtar a presentar-se, té, des de fa ja diversos anys, un gran interés sobre l’exploració espacial, l’astronomia, l’enginyeria aeroespacial, i l’astrofísica, segons les mateixes fonts.

“M’agrada molt tot el relacionat amb el sector espacial, ja que és un dels camps que ens uneixen a tots, on es deixa de costat el concepte de nacions individuals, i es fomenta molt la cooperació internacional; nosaltres com a planeta en l’exploració de la immensitat de l’espai”, ha afirmat Gerard.

Aquest aspirant, que ha sigut seleccionat entre més de 700 candidats, ha superat els requisits per a accedir entre els quals es valoren els principis d’STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), de lideratge i treball en equip.

A més s’han avaluat les seues notes en ciències, física, tecnologia i matemàtiques, i s’ha valorat “molt positivament” tindre un alt nivell d’anglés, requisits que l’alumne “complia a la perfecció”, segons el col·legi.

PROCÉS LLARG

Ha sigut un procés llarg en el qual els seus professors de física i tecnologia han estat recolzant a Gerard, escrivint una carta de recomanació i donant-li consells. També els professors d’anglés li han ajudat a revisar l’assaig sobre la importància de l’exploració espacial, que havia de presentar el concurs.

Però l’ajuda que més ha destacat Gerard és l’actitud dels seus professors que sempre li han fomentat l’interés en les àrees científiques i tecnològiques amb les seues ganes d’ensenyar, segons ha relatat en un comunicat.

El programa al que assistirà l’alumne té un enfocament destinat a la preparació universitària en la qual podran des de completar una missió espacial fins a experimentar amb simuladors. Les activitats d’aquest campament en la NASA busquen oferir una visió el més propera i real del que viu un astronauta.

Gerard està molt emocionat i una miqueta nerviós ja que mai ha viatjat tan lluny a soles però, d’altra banda, està impacient per aprendre com funcionen els programes espacials des de dins, com entrenen els astronautes i amb ganes de conéixer els seus companys d’altres països.

El centre Space Camp de la NASA va obrir les seues portes en 1982 amb l’objectiu de brindar als joves l’oportunitat de conéixer el que significa realment ser un astronauta i cada any estudiants de totes les edats provinents de més de 150 països arriben al centre per a participar en el diferents programes.

ValenciàEspañol