7:35 pm - Thursday, 13 August 2020

Alumnes de Benaguasil coneixen l’implicació de l’Ajuntament en projectes europeus

- Publicidad -Reciplasa
SaguntaEscena
L'Alcora
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Un grup d’estudiants de segon i cambra de l’ESO i de primer de Batxiller de l’IES Benaguasil ha visitat aquest matí l’Ajuntament per a conèixer els programes pilots relacionats amb l’aigua de pluja que s’han implementat en el municipi.

Els alumnes han sigut rebuts pel regidor Pedro Peris, que després de donar la benvinguda al grup els ha explicat l’experiència de Benaguasil en els programes europeus Aquaval i I2Stormed, tots dos per a millorar l’eficiència energètica en li gestió de l’aigua urbana mitjançant la utilització de sistemes innovadors de gestió de l’aigua de pluja, com a sistemes de drenatge sostenible (SuDS).

Després d’açò el grup ha visitat la coberta vegetada que constitueix un exemple de com una infraestructura de drenatge sostenible pot ajudar a millorar l’eficiència energètica en la gestió de l’aigua de pluja, reduint els volums de vessament que van al clavegueram i augmentant l’aïllament tèrmic de l’edifici, a més de millorant el paisatge i l’ambient urbà, i l’aljub de 5.000 litres de capacitat instal·lat i que arreplega l’aigua de pluja provinent d’una part de la coberta de l’edifici amb la finalitat d’aprofitar-la per a regar la vegetació de les zones properes.

Posteriorment els joves han visitat la resta d’infraestructures de sistemes de drenatge sostenible desenvolupades com són la instal·lació d’una bassa de retenció i infiltració en la zona industrial de les Eres, l’aljub d’aprofitament d’aigua de pluja en el Centre de Joventut, els bols de retenció i infiltració en el parc Costa Ermita i l’aparcament permeable de la piscina coberta de Benaguasil.

El grup ha estat en tot moment acompanyat per la seua professora, M. José, que ha destacat que la visita s’emmarca dins del Programa de Centre Sostenible que l’IES està desenvolupant i que entre uns altres persegueix la sostenibilitat ambiental i la gestió responsable dels recursos. Així mateix M. José ha valorat l’oportunitat que suposa conèixer aquests projectes que permeten una gestió eficient de l’aigua de pluja.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Sanitat informa d’un altre brot de coronavirus a Picassent

La Comunitat Valenciana suma 358 casos de coronavirus i 255 altes en l'última jornada.

Sanitat informa d’un altre brot de coronavirus en Mislata

La Comunitat Valenciana suma 358 casos de coronavirus i 255 altes en l'última jornada.

El PSPV acusa l’alcalde de Villamalur de donar de dar de baixa empadronaments legals

Juan Bautista Gimeno està investigat per delicte electoral i prevaricació en una causa judicial oberta per la Fiscalia.

Onda incorpora nou equip per a la neteja i desbrossament de camins

Es tracta de veïns ondenses en situació de desocupació que reforcen a les brigades municipals.

Castelló permet ampliar més de 300 terrasses per a pal-liar els efectes de la Covid-19

La major part dels expedients són d'ampliacions de terrasses, però també hi ha noves sol·licituds d'ocupació de via pública per a taules i cadires de negocis que abans no la tenien.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià