Els alumnes del CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot tornaran al centre el pròxim 25 d’abril

Després d’anys de reclamacions perquè el centre fóra rehabilitat i que complira amb les necessitats de les i els alumnes, professors i, en definitiva, de la família educativa que ho conforma, el col·legi ja es troba al 100% per a obrir les seues portes.

Portes que s’obriran el dimarts 25 d’abril per a rebre a les i els alumnes que, des del curs escolar 2015/16 es troben situats en el Centre Social Àusias March i que, per fi, després de la recepció de les obres per part de l’Ajuntament de Burjassot, en la figura del seu Alcalde Rafa García, el passat 14 de febrer, van a veure tornar al seu centre.

Al maig del 2013, el Consistori declarava la ruïna econòmica de l’edifici a causa de les males condicions que presentava la coberta del mateix i les instal·lacions en general. Els alumnes van ser des d’aqueix moment repartits en diversos centres educatius del municipi, i al febrer del 2015 la Conselleria d’Educació adjudicava les obres per a la rehabilitació del centre. Al maig d’aqueix mateix any van començar les mateixes, i havien de tenir un període de durada que permetera l’entrada dels alumnes en el curs escolar següent, és a dir, al setembre del 2015. Durant les obres, l’empresa constructora va detectar importants desperfectes que no estaven compresos en l’obra inicial de rehabilitació, i davant aquest contratemps, es va realitzar una modificació del contracte ampliant l’obra i abastant més aspectes.

Els alumnes que estaven repartits en diversos centres, després de la cessió definitiva del Centre Social Àusias March a Burjassot per part de la Generalitat, van ser ressituats en el mateix, com s’ha assenyalat, per al curs escolar 2015/2016 i el que ja porta transcorregut del 2016/2017 malgrat que l’obra havia d’haver estat disponible per a setembre del 2015.

Després de tot aquest periple, per fi el 25 d’abril la comunitat educativa del centre tornarà al seu col·legi, incloent-hi els alumnes d’infantil. El Sant Joan de Ribera estarà complet a partir de la citada data.

CatalanSpanish