Alumnes del CEIP La Mola d’Alcossebre recullen 57 quilos de residus al Parc Natural de la Serra d’Irta

Jornada Clean Up dins de les accions per a la conscienciació ambiental organitzades per la UTE ZONA 1 i Consorci de Residus C1, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre.

47 alumnes i 6 professors dels cursos de 3r i 4t Curs d’Educació Primària del Col·legi Públic d’Educació Primària, La Mola d’Alcossebre han participat en una actuació de formació, conscienciació i sensibilització ambiental. L’activitat que està enquadrada en Pla de Comunicació, Sensibilització i Conscienciació Ambiental que desenvolupen la UTE ZONA 1 Projecte Bionord i el Consorci de Residus C1, amb la col·laboració del Parc Natural de la Serra d’Irta, l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre i el CEIP La Mola d’Alcossebre.

L’activitat es va iniciar amb la fase de formació en aula per part d’especialistes ambientals sobre nocions del canvi climàtic, residus i el seu abandó en espais naturals i sobre el que és, el que significa i l’essència del Parc Natural de la Serra d’Irta en l’entorn. Va continuar amb el trasllat dels alumnes al Parc, que amb molt d’entusiasme, van participar en l’activitat dividint-se en quatre grups per iniciar una ruta d’uns 4 quilòmetres de recorregut amb sortida de Cala Blanca i pas pel Far seguint el litoral marítim i recollint diversos residus i deixalles abandonats per diferents zones naturals (platja, zones de matoll, garriga, etc.)

Rovira  

La part final consistia en el recompte i gestió final de l’activitat amb el següent resultat: 47 bosses recollides, amb 57 kg de pes, i la caracterització per fraccions ha estat de 25,12% de plàstics (ampolles de plàstic, 11,13 % de metalls, 39,6% de vidre, 5,35% tèxtil, 18,3% paper i cartró, 0,5% burilles. s’han trobat residus com mantes, hamaques, ampolles i bosses de plàstic, ampolles i pots de vidre, sabatilles, roba, trossos de ferro, llaunes de refresc, material sanitari, i gairebé 300 burilles.

Amb aquest xicotet gest, s’ha aconseguit salvar la tala de més de 3 arbres, recuperar més de 1.000 kW d’energia, que no s’utilitzin matèries primeres no renovables per produir gairebé 50 ampolles de vidre i només amb les burilles recollides podem haver salvat la contaminació de 3000 litres d’aigua marina o de gairebé 15.000 litres d’aigua. S’ha evitat l’emissió de gasos efecte hivernacle, i, sobretot, evitant acumular més residus al mar amb el dany per a la flora i fauna marina.

Aquesta actuació es repetirà el dia 23 amb alumnes de 1r i 2n Curs d’Educació primària del CEIP Lo Campanar d’Alcalà.

PublicitatJuega Limpio Orihuela