martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Alumnes del CEIP La Mola d’Alcossebre recullen 57 quilos de residus al Parc Natural de la Serra d’Irta

Jornada Clean Up dins de les accions per a la conscienciació ambiental organitzades per la UTE ZONA 1 i Consorci de Residus C1, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre.

47 alumnes i 6 professors dels cursos de 3r i 4t Curs d’Educació Primària del Col·legi Públic d’Educació Primària, La Mola d’Alcossebre han participat en una actuació de formació, conscienciació i sensibilització ambiental. L’activitat que està enquadrada en Pla de Comunicació, Sensibilització i Conscienciació Ambiental que desenvolupen la UTE ZONA 1 Projecte Bionord i el Consorci de Residus C1, amb la col·laboració del Parc Natural de la Serra d’Irta, l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre i el CEIP La Mola d’Alcossebre.

L’activitat es va iniciar amb la fase de formació en aula per part d’especialistes ambientals sobre nocions del canvi climàtic, residus i el seu abandó en espais naturals i sobre el que és, el que significa i l’essència del Parc Natural de la Serra d’Irta en l’entorn. Va continuar amb el trasllat dels alumnes al Parc, que amb molt d’entusiasme, van participar en l’activitat dividint-se en quatre grups per iniciar una ruta d’uns 4 quilòmetres de recorregut amb sortida de Cala Blanca i pas pel Far seguint el litoral marítim i recollint diversos residus i deixalles abandonats per diferents zones naturals (platja, zones de matoll, garriga, etc.)

La part final consistia en el recompte i gestió final de l’activitat amb el següent resultat: 47 bosses recollides, amb 57 kg de pes, i la caracterització per fraccions ha estat de 25,12% de plàstics (ampolles de plàstic, 11,13 % de metalls, 39,6% de vidre, 5,35% tèxtil, 18,3% paper i cartró, 0,5% burilles. s’han trobat residus com mantes, hamaques, ampolles i bosses de plàstic, ampolles i pots de vidre, sabatilles, roba, trossos de ferro, llaunes de refresc, material sanitari, i gairebé 300 burilles.

Amb aquest xicotet gest, s’ha aconseguit salvar la tala de més de 3 arbres, recuperar més de 1.000 kW d’energia, que no s’utilitzin matèries primeres no renovables per produir gairebé 50 ampolles de vidre i només amb les burilles recollides podem haver salvat la contaminació de 3000 litres d’aigua marina o de gairebé 15.000 litres d’aigua. S’ha evitat l’emissió de gasos efecte hivernacle, i, sobretot, evitant acumular més residus al mar amb el dany per a la flora i fauna marina.

Aquesta actuació es repetirà el dia 23 amb alumnes de 1r i 2n Curs d’Educació primària del CEIP Lo Campanar d’Alcalà.

Últimas noticias

Contenido relacionado