40 alumnes amb diversitat funcional es formen en creació d’empreses i neteja a Vila-real

El regidor d'Economia, Xavier Ochando, visita les sessions formatives, impulsades per la Fundació Caixa Rural i el servei valencià d'Ocupació, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real.

El regidor d’Economia, Xavier Ochando, va visitar ahir, acompanyat del secretari de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Josep Ramos, els 40 alumnes que participen en els cursos de formació dirigits a persones amb diversitat funcional, per a afavorir la seua inserció laboral. Els cursos, impulsats pel Servef i la Fundació Caixa Rural Vila-real, amb la col·laboració de l’Ajuntament, s’imparteixen a la seu d’Efecte Vila-real, en dos vessants diferenciats: el sector de la neteja i la creació i gestió de microempreses. En tots dos casos, els alumnes obtindran certificat del Servef.
“La formació és un dels pilars fonamentals en la lluita contra la desocupació. En l’Ajuntament de Vila-real som molt conscients d’açò, i per això hem redoblat esforços en els últims anys amb els programes formatius d’ARA Treball o els tallers i escoles d’ocupació. Aquests cursos s’insereixen en aquesta mateixa línia de treball, especialment enfocats a un col·lectiu amb el qual som particularment sensibles, com és el de les persones amb diversitat funcional”, assenyala Ochando.
El curs de Creació i gestió de microempreses està dirigit a facilitar als alumnes els coneixements necessaris per a gestionar i dirigir el seu propi negoci. En aquest cas, els participants són 10 i la formació es perllongarà fins al mes d’abril, incloent-hi pràctiques professionals no laborals en empreses. Pel que fa a la neteja, la formació està inclosa dins dels programes dels certificats professionals de Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, amb l’objectiu de formar persones amb diversitat funcional d’una manera eminentment pràctica. En aquest cas, són 30 els alumnes que participen en el curs.