08:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els alumnes de l’institut de Puçol construeixen avions no tripulats amb fins socials per a la Fira Aèria

Els projectes dels instituts valencians giren entorn de diferents problemàtiques o realitats: supervisió, manteniment i neteja de les séquies de regadiu; dispensador de llavors; suport publicitari per a la DO Utiel-Requena; reforestació del Paratge Natural de La Murta; suport en Accidents de Trànsit; millora i manteniment del Patrimoni Històric de Sagunt; ajuda mèdica d’urgències; suport per a salvament marítim i un llarg etcètera d’objectius que fan d’este projecte educatiu una base per a aportar solucions a les diferents realitats locals.
Per a establir els objectius, els alumnes que participen han mantingut entrevistes amb els diferents agents socials de la seua localitat: representants municipals, associacions agràries i de patrimoni, sector empresarial, professionals sanitaris, policies o agents forestals entre altres.

Una vegada van establir la utilitat del seu avió no tripulat, van començar amb la construcció del mateix i les proves. I ara molts d’ells, ja volen. Una #InvitacionAlVuelo que ja es pot comprovar i disfrutar.
La Fira Aèria tindrà el seu zenit el 19 de maig amb el gran esdeveniment previst en la Universitat de València i el 26 de maig en la Universitat Miguel Hernández. Ací els alumnes tindran un espai expositiu on compartir les seues idees i visions de futur a través de postllis, estands, presentacions orals, vídeos i demostracions de vol.
Cal destacar que la Fira Aèria està promoguda per la Universitat de València, el CEFIRE de Torrent, InnDEA València/Les Naus, la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat) i El Calidoscopi.

A més, en el projecte participen els ajuntaments de l’Alcúdia, Algemesí, Almussafes, Alfafar, Anna, Alzira, Bellreguard, Benetússer, Benigànim, Benifaió, Bétera, Buñol, Canals, Carcaixent, Càrcer, Catadau, l’Eliana, Enguera, Foios, Guadassuar, Massanassa, Montserrat, Museros, Ontinyent L’Olleria, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, El Puig de Santa Maria, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sedaví, Tavernes Blanques, Utiel, València i Xàtiva, que des de les seues respectives regidories d’educació han recolzat el mateix, refermant així el seu compromís per incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més jóvens. En la Fira Aèria també participen dotze centres de les províncies d’Alacant i Múrcia.
Tecnologia, creativitat i societat són els tres pilars sobre els quals s’assenta, un projecte educatiu l’objectiu del qual és que jóvens d’entre 12 i 18 anys aprenguen a construir avions no tripulats amb un fi social i aprenguen a fer un ús tecnològic amb fins educatius i de desenrotllament social.

Últimas noticias

Contenido relacionado