18.9 C
Valencia

Almussafes habilita el seu Servei d’Ajuda a Domicili Municipal per a compres imprescindibles durant l’estat d’alarma

El Departament de Benestar Social oferirà aquesta opció a les persones majors i col·lectius vulnerables a partir de demà dimarts 17 de març.

- Publicitat -AVL

A partir de demà dimarts 17 de març, i durant tot el temps de vigència de l’estat d’alarma decretat amb motiu del coronavirus, el Servei d’Ajuda a Domicili Municipal d’Almussafes (SAD) s’adapta per a col·laborar amb les persones majors i els col·lectius vulnerables sense suport familiar o xarxa de suport en la realització de compres de primera necessitat. L’adhesió al programa, que preferentment es durà a terme després de la derivació per part de les direccions dels centres de dia, haurà de realitzar-se telefonant al 96 178 39 91. “La prioritat ara és que tota la població se senta protegida i cuidada”, declara el regidor de Benestar Social, Faustino Manzano.

L’Ajuntament d’Almussafes continua posant tots els seus recursos a la disposició de la ciutadania durant l’actual crisi sanitària provocada pel Covid-19. L’última mesura aprovada per l’executiu local ha sigut la d’habilitar el Servei d’Ajuda a Domicili Municipal (SAD) perquè les persones majors i col·lectius vulnerables que no compten amb familiars o xarxa social de suport compten amb col·laboració per a la realització de compres bàsiques de productes alimentosos, farmacèutics o altres imprescindibles per a la vida diària.

“Ací tots hem de remar en la mateixa direcció. Hem d’adaptar-nos perquè les conseqüències d’esta crisi sanitària siguen les mínimes possibles sense que la ciutadania perda qualitat de vida. La prioritat ara és que tota la població se senta protegida i cuidada”, afirma el regidor de Benestar Social, Faustino Manzano, qui agraeix “de manera especial el compromís i esforç realitzat habitualment i també estos dies per les persones encarregades de dur a terme este servei”.

La iniciativa, que entrarà en funcionament demà dimarts 17 de març i estarà en vigor durant tot el període de vigència de l’estat d’alarma, es desenvoluparà seguint una sèrie de protocols. Així, les auxiliars del SAD que facen aquestes tasques tindran prioritat en els establiments a l’hora de pagar estos productes en les caixes, evitant cues i facilitant al màxim la prestació del servei. Per a accedir a este, les persones interessades hauran de telefonar al 96 178 39 91 en horari de dilluns a divendres de 9 a 13 hores.

Des del Departament de Benestar Social recalquen que “s’atendran situacions urgents derivades del tancament dels centres de dia per a aquelles persones que no compten amb suport familiar suficient i/o adequat i precisen l’ajuda a domicili per a assegurar les seues necessitats d’alimentació, administració adequada de tractament mèdic prèviament pautat i/o neteja personal”. Així mateix, es posa l’accent que preferentment estes situacions hauran de ser derivades a Serveis Socials per les direccions dels centres de dia.

Amb l’objectiu de destinar el nombre més gran de professionals a esta missió i alhora minimitzar al màxim el risc de contagi, des del consistori informen que aquelles persones usuàries del SAD que desitgen reduir o suspendre la prestació del servei temporalment poden demanar-ho sense que això supose cap perjudici per a reprendre’l una vegada recuperada la normalitat. En este sentit, des del departament també recorden que en estos casos es podrà requerir el servei de manera puntual per una necessitat determinada. Les reduccions i suspensions del servei hauran de sol·licitar-se a través de les seues respectives auxiliars del SAD.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià