martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Álvaro: “Ja es veuen els fruits de passar d’una gestió mafiosa a una gestió responsable i sostenible dels residus”

La Mesa de País ha valorat molt positivament la política de residus engegada per la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient que ha dut al sellegat del perillós abocador ubicat en La Murada (Orihuela), on prop de tres milions de tones de fem van ser soterrats il·legalment, provocant l’emanació de lixiviades contaminants i gasos tòxics que posen en perill la salut de la ciutadania.

“Posem fi a una etapa en què el Partit Popular va permetre que els residus es gestionaren d’una forma insostenible i mafiosa. Estem recuperant el temps perdut amb polítiques que aposten per la jerarquia de residus i compleixen els objectius marcats per la Unió Europea. En definitiva, polítiques encaminades a protegir el Medi Ambient i lluitar contra el canvi climàtic per tal de garantir el present i el futur de les persones i el planeta” ha assegurat el portaveu de VerdsEquo i Secretari Autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro.

En aquest sentit, Álvaro ha posat l’accent en la gran oportunitat que suposen les polítiques ecologistes per al desenvolupament econòmic i social del nostre país. “Mentre el PP es dedicava a forrar a quatre amics a canvi de mossegades, nosaltres millorem i amplien les plantes de residus creant centenars de llocs de treball”.

La Mesa de País també ha aprovat una resolució en la qual es demana un gran pacte d’Estat contra la violència masclista que garantisca la protecció de les dones i treballe per trencar amb una lacra que no ha fet altra cosa que augmentar-se en els ultims mesos. A més, la Mesa de País ha reiterat la necessitat de demanar vies segures d’accés per a totes les persones refugiades i anima a la militància a participar a les manifestacions convocades a les diferents localitats aquest cap de setmana.

Per a finalitzar, la Mesa de País ha aprofitar per homenatjar a Barbara Hoffmann pels seus 30 anys de trajectoria política. Hoffmann va ser diputada en la regió de Franconia pel partit Verd alemà des de l’any 1990 al 2000, arribant a ser portaveu de l’organització en l’estat lliure de Baviera de 1990 a 1994.

Hoffmann també ha estat fundadora d’un grup antifeixista que des de la ciutat de Nuremberg donava suport als represaliats del règim franquista. Des de l’any 2006, resideix a La Vila Joiosa on continua el seu treball ecologista dins de VerdsEquo participant activament al col.lectiu de Compromís de la localitat.

En acabar la reunió, el portaveu i regidor del Col.lectiu-Compromís a Cocentaina, Xavi Anduix, ha organitzat una visita a la serra de Mariola per a conèixer de prop el projecte Canyet de reintroducció del voltor comú en la comarca.

Últimas noticias

Contenido relacionado