12 C
Valencia

El cinema d’animació, Ia impressió 3D i els drons socials arriben a les aules de Secundària d’Alzira amb la Fira Aèria

Diversos centres educatius de la nostra ciutat participaran en dos dels projectes que uneixen art, tecnologia i societat i que culminaran el pròxim 17 de maig a la Universitat de València.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Cinema, l’Stop Motion, la impressió 3D i els drons arriben a Alzira. Els alumnes de Secundària del Col·legi Sagrada Família crearan este curs un curtmetratge d’animació en Stop Motion amb l’ajuda d’una impressora 3D i electrònica digital dins del projecte d’innovació educativa MOMO.

Mentre que els alumnes de l’IES Josep Maria Parra, el Col·legi La Puríssima i el Centre Educatiu Xúquer perfeccionaran els drons socials dins del projecte La Fira Aèria. Tots dos projectes són una idea d’El Calidoscopiostart up de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i estan recolzats per la Regidoria d’Educació i Infància de l’Ajuntament d’Alzira.

Dos projectes educatius d’innovació que tenen com a objectiu que els estudiants aprenguen a utilitzar la tecnologia més innovadora aplicada a un fi cultural i social. Amb això es pretén que els estudiants no només adquirisquen un coneixement tecnològic sinó també el valor que a través de la tecnologia s’aconsegueixen múltiples objectius.

El regidor d’Educació, Pepe Grau, ha qualificat esta experiència, “sens dubte esta és una ocasió ineludible que han d’aprofitar els estudiants per tal d’expressar la seua creativitat en els diferents àmbits que es presenten. Hem de ser conscients que qualsevol activitat que ajude els jóvens a expressar-se, a ampliar coneixements, a aconseguir objectius que estimulen les ganes d’aprendre és i serà sempre donada suport a per este regidor que també és docent. Hem de donar-li la importància que mereix i este esdeveniment reunix molts centres educatius de la Comunitat Valenciana, per tant, uns poden aprendre dels altres i una idea pot crear-ne una altra. Els desitge molta sort a tots els participants”.

- Publicitat -

Momo és un projecte educatiu d’innovació que pretén unir la tecnologia més puntera, com és la impressió 3D, amb cinema i cultura, ja que té com a objectiu la creació d’un curtmetratge d’animació amb la tècnica de l’stop motion i amb la societat, ja que els curtmetratges hauran de tindre una finalitat social o mediambiental.

Els estudiants que participen hauran d’aprendre impressió 3D per imprimir les peces que una vegada acoblades construïsquen la maquinària de Motion Control que serà la que suporte i moga la càmera que gravarà el curtmetratge. Amb ajuda d’un arduino, li programaran moviments precisos a esta maquinària per poder rodar el curt. A més, hauran d’escriure el guió i construir els decorats i personatges del curtmetratge.

- Publicitat -

La Fira Aèria és un projecte l’objectiu del qual és la construcció i creació de drons. Els alumnes aprendran a construir este artefacte volador tan present en la nostra societat. A més, hauran de donar-li una finalitat social o mediambiental que solucione alguna realitat de l’entorn més immediat als mateixos estudiants. Es tracta per tant d’un projecte amb doble valor. No només ensenya els alumnes a construir i treballar amb la tecnologia més puntera, sinó que a través d’esta adquirisquen una major consciència social.

Els dos projectes són transversals i interdepartamentals en els quals participen professors de diferents disciplines com tecnologia, plàstiques, imatge i so, literatura o llengua, entre d’altres. El projecte va començar al novembre amb la formació dels docents.

Una vegada formats, són ells els que formen i guien l’alumnat en el desenvolupament del projecte en els respectius centres. Els projectes pretenen anar més enllà i convertir-se en projectes que creen sinergies entre estudiants.

Per això, el 17 de maig, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València a Burjassot acollirà un esdeveniment al qual acudiran tots els centres valencians. Una trobada on es projectaran tots els curtmetratges realitzats, es posaran a prova els drons amb el vol de tots ells i s’exposaran tots els treballs realitzats.

A més, el mateix dia, l’Escola d’Enginyeria acollirà també l’esdeveniment de “Programa la teua obra”, un projecte d’innovació i que uneix robòtica i arts escèniques.

Una altra iniciativa que El Calidoscopi està desenvolupant en tota la Comunitat Valenciana i que ací a Alzira es farà per primera vegada gràcies a la col·laboració de la Regidoria d’Educació i Infància. En este projecte participen més de 1.000 estudiants de Primària, ESO i Batxiller i 87 centres educatius de la Comunitat Valenciana.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià