Amoraga es reuneix amb l’alcalde de Xàbia per a declarar els molins de vent com a Bé d’Interés Cultural

La directora general de Patrimoni, Carmen Amoraga, s'ha reunit amb l'alcalde, José Chulvi, i el regidor de Cultura, Quico Moragues, per a tractar alguns dels temes treballen totes dues administracions.

La directora general de Patrimoni, Carmen Amoraga, s’ha reunit amb l’alcalde, José Chulvi, i el regidor de Cultura, Quico Moragues, per a tractar alguns dels temes treballen totes dues administracions.

Entre els assumptes que s’han abordat està la declaració dels molins de vent com a Bé d’Interés Cultural, la protecció i divulgació de jaciments com el del Cap Prim, la recuperació de patrimoni com el refugi de guerra de la Caleta del Port o el Castell de la Granadella o la creació d’una ruta submarina per a conéixer el patrimoni submergit a l’entorn de la illa del Portitxol.

Des del Consistori també han presentat el gran treball de recuperació arqueològica que ha realitzat la Fundació Cirne en la Cova del Migdia -en el Montgó- i demanat al govern automòmic que s’involucre en la seua difussió. Tambié han acompanyat a la directora general i al seu equip a la visita que han realitzat a l’església de Sant Bertomeu, guiats pel rector Salvador Torrent.

La parròquia, titular de l’edifici, ha presentat un projecte per a solucionar els problemes d’humitat que pateix des de fa temps l’església, un pla valorat en uns 500.000 euros i que ja ha sigut autoritzat per la direcció de Patrimoni. Aquest projecte, segons ha explicat el rector, servirà per a reparar les zones més danyades per les filtracions d’aigua i serà dut a terme per la pròpia parròquia una vegada compten amb els permisos d’obra i coordinen el seu finançament amb l’Arquebisbat.

Publicitat