Amparo Marco elegeix als pregoners de les festes de la Magdalena 2018

L’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, ha elegit avui als seus pregoners per a les Festes de la Magdalena de 2018 d’entre els candidats que es van presentar per a cada càrrec, 8 per a pregoner i altres 8 per a pregoner infantil. Enguany, dos comités formats per expregoners vinculats amb el món de la música, han entrevistat i escoltat a tots els candidats, que van tindre l’oportunitat de cantar els respectius pregons per a promoure així la seua elecció. Després de les proves, cadascun d’ambdós comités li va presentar a l’alcaldessa una terna de candidats, d’entre els quals l’alcaldessa ha elegit definitivament els seus pregoners.

Amb aquesta nova metodologia, l’alcaldessa de la ciutat ha volgut acreditar millor l’elecció, d’acord amb valors tècnics, a més dels emocionals i curriculars, sense renunciar al costum de què siga la primera autoritat municipal la que elegisca els seus representants per a anunciar, en el seu nom, les festes de la Magdalena al poble de Castelló.

Salvador Ramos Pardo (Castelló de la Plana, 1952) serà el pregoner de les Festes de la Magdalena 2018. Ramos, jubilat de Caixa Castelló, és soci fundador de la Colla Pixaví, amb la qual ha estat un dels promotors de la Tornà de la Romeria de les Canyes, en la qual participa com a cantor; de la popular Pujada al Fadrí i de les festes de Sant Roc de Canet.

Així mateix, el pregoner de 2018 està vinculat al Betlem de la Pigà, que aquesta mateixa nit li permetrà eixir novament a l’escenari representant al Rei Barbut, i també forma part de la Confraria de la Sang, de la qual va ser majoral llaurador entre 1980 i 1985. Les festes de carrer també han comptat amb el compromís del nou pregoner, concretament la festa de Sant Fèlix de Cantalici, de la qual va ser majoral l’any 1986. En l’àmbit esportiu, Salvador Ramos ha col·laborat en l’organització, els primers anys, de la Marató i mitja de Castelló i forma part activa dels grups ciclistes El Rebuig i El Pedal. Per al nou pregoner, anunciar les Festes de la Magdalena a la ciutat amb els versos de Bernat Artola serà motiu «d’orgull, de responsabilitat i d’estima pel seu poble»

Juan Cabello Pérez (Castelló de la Plana, 2007) serà el pregoner infantil de les Festes de la Magdalena 2018, estudia al CEIP Isabel Ferrer, rep classes de llenguatge musical en l’escola Mondo Rítmic i juga a pilota valenciana en l’Escola de Pilota Valenciana de Castelló. Durant l’any que ara finalitza, Juan Cabello ha estat president infantil de la comissió de la Gaiata Farola Ravalet, en la qual participa des de fa ja uns anys, després d’haver participat activament també en la comissió infantil de la Gaiata El Toll. El nou pregoner infantil és aficionat al tabal, que l’ha aprés a tocar en l’associació cultural La Nova Escola, i ha participat com a tabaleter en desfilades diverses a les festes castellonenques i a les d’altres pobles de la província. També li agraden el dibuix artístic i els esports d’equip.

Per a Juan Cabello, anunciar als xiquets i xiquetes de Castelló les Festes de la Magdalena, amb els versos de Vicent Pau Serra i Fortuño, esdevé tot un orgull i molta emoció, ja que pertany a una família molt compromesa amb les Festes de la Magdalena i les ha viscut intensament des que va nàixer.

CatalanSpanish