domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Amparo Marco ha presidit la reunió de la ‘Mesa Técnica de la Ceràmica’ a Castelló

L’Ajuntament de Castelló, presidit per l’alcaldessa, Amparo Marco, va convocar ahir, la primera reunió de la ‘Mesa Tècnica de la Ceràmica’, que ha tingut lloc en la Llotja del Cànem, amb la participació de tots els agents socials, econòmics i culturals vinculats al sector ceràmic de la ciutat.
L’alcaldessa, ha assenyalat que “el sector ceràmic és estratègic per a la nostra capital i per açò és imprescindible que hi haja una col·laboració entre l’administració local i les entitats vinculades per a poder recolzar al sector i mostrar al món un dels nostres millors productes locals que s’exporten a tots els punts del planeta”.
Marco ha afegit que “aquesta ‘Mesa tècnica’ pretén no solament reflexionar sinó sobretot actuar en com podem utilitzar la ceràmica en l’àmbit públic, analitzant les seues possibilitats i arribant a consensos en la utilització del taulell en l’obra pública”.
En la reunió han participat representants tècnics municipals així com de diferents patronals, col·legis professionals i instituts tècnics com Ascer, Anfecc, Asebec, ATC, UJI-ITC, AICE-ITC, Qualicer, Apecc, Col·legi d’Arquitectes, Col·legi d’Arquitectes Tècnics, Col·legi d’Enginyers Industrials, Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials, IES Caminás-CERÀMICA, EASD-Castelló i Museu de Belles Arts.
El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha explicat que “aquesta ‘Mesa’ s’ha constituït com un fòrum de participació professional, a través del qual es van a proposar i valorar diferents iniciatives i projectes que es puguen engegar en la ciutat per a seguir impulsant a Castelló com un aparador ceràmic”.
La primera iniciativa que s’ha posat sobre la taula ha sigut el recobriment de la cúpula del Planetari amb material ceràmic.
El regidor ha apuntat que “es tracta d’un edifici emblemàtic per la seua ubicació, finalitat i configuració, amb la qual cosa, amb aquesta nova cúpula ceràmica, es pot convertir en un referent constructiu de l’ús ceràmic en l’àmbit nacional”.
La ‘Mesa Tècnica de la Ceràmica’ es reunirà periòdicament per a abordar nous projectes i supervisar els que s’engeguen.

Últimas noticias

Contenido relacionado