2:55 pm - Thursday, 6 August 2020

Marco: “Estem un pas més prop per a què el Raval Universitari compte amb un centre de salut”

- Publicidad -Reciplasa
SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha adjudicat la redacció del projecte per a la construcció d’un centre de salut del Raval Universitari, el pas previ a la licitació de les obres. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat que amb aquesta adjudicació “estem un pas més prop de què el barri del Raval Universitari compte amb un centre de salut que atenga les necessitats de la població”.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica avui l’adjudicació i formalització del contracte per a la redacció dels projectes i adreça de les obres per a la construcció del consultori, encara que tindrà totes les prestacions i serveis que els qualificats de centre de salut, ja que per criteris d’organització sanitària només pot haver-hi un centre de salut per zona de salut. Sanitat Pública ha adjudicat aquesta redacció per 133.962 euros i, encara que la publicació oficial és d’avui, la formació del contracte es va signar el 30 de novembre amb l’empresa FJ Jiménez Arquitectura SLP.

Cal recordar que la Conselleria de Sanitat ha inclòs una partida de 400.000 euros en el pressupost de 2018 per al nou centre sanitari del Raval Universitari. L’impuls al centre d’atenció primària del Raval Universitari es va confirmar en maig de 2017 en una reunió celebrada a València, que va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón; el director general de Territori, Urbanisme i Paisatge de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, José Luis Ferrando; així com el coordinador de l’àrea de Desenvolupament de la Ciutat de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Calduch, i altres tècnics.

El nou centre d’Atenció Primària Raval/Universitat tindrà una superfície total construïda de 1.684,36 metres quadrats i atendrà a una població de 5.122 habitants. Actualment, aquesta població és atesa en un local arrendat per l’Ajuntament de Castelló situat en el Passeig de la Universitat.

Quant al pla funcional del nou centre d’Atenció Primària, que tindrà una inversió de 2,3 milions, consta d’àrea de recepció (amb admissió/cita prèvia, composta per dos punts enfront del públic i un tercer dedicat a les consultes telefòniques, i sala d’espera); àrea de Medicina de Família (amb 3 consultes de Medicina de Família, 2 consultes d’infermeria, 1 consulta polivalent i sala d’espera d’adults); àrea de Pediatria (amb 2 consultes de pediatria, 2 consultes d’infermeria pediàtrica, i sala d’espera de pediatria); àrea de Tècniques/Extraccions (amb sala d’extraccions perifèriques, sala de capellans i altres tècniques i sala d’urgències).

El nou centre també disposarà d’àrea maternal (amb 1 consulta de matrona i 1 sala de preparació al part/sala multiusos); reva de Salut Sexual i Reproductiva (amb 1 consulta de medicina de SSR, 1 consulta d’infermeria i 1 despatx de psicòleg); àrea de Treball Social (amb despatx de treballadora social); Àrea d’activitats docents/reunions i administració (amb sala de reunions/biblioteca, despatx de coordinació d’infermeria i despatxe cap zona bàsica); així com Condícies, Magatzem, neteja i Rack de comunicacions. Així mateix, la zona d’Atenció continuada/urgències estarà dotada de 2 consultes mèdiques, 1 consulta d’infermeria, 1 consulta de tècniques vitals, 1 sala d’estar, 1 sala d’espera i 3 zones de descans.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Borriana contracta a quasi 100 aturats del sector agrícola a través del SEPE

Els 15 oficials i 79 peons han començat hui els treballs de neteja, adequació o millora de diferents punts del terme municipal.

Onda honra al Santíssim Salvador amb totes les mesures preventives

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha presidit la Missa Major que s'ha celebrat este matí, amb aforament limitat, i que els ondenses han pogut seguir per les televisions locals.

Ribó demana incloure el canal d’accés ferroviari a València en el “Pla Marshall europeu”

En una carta al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, també li demana concreció sobre les aportacions al transport urbà de València.

El PP lleva la reforma de la Plaza del Ayuntamiento a la Real Academia de Bellas Artes y al Consell de Cultura

Denuncian que las intervenciones realizadas como el mobiliario con los maceteros instalados no están a la altura del valor arquitectónico y protección patrimonial de edificios como el propio Ayuntamiento.

Augmentaràn els habitatges cedits a víctimes de violència de gènere

El director general d'EVha i la subdirectora de gestió es reuneixen amb la directora general de l'Institut de la Dona.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià