Les AMPES demanen ‘llocs físics’ per a reunir-se i evitar l’escletxa digital entre les famílies

Les associacions de mares i pares d'alumnes plantegen que la trobada en espais com el pati, fora d'horari lectiu i amb el consegüent distanciament i protocol de seguretat podria ser una opció.

La prohibició d’entrada als centres educatius de personal alié generada per la COVID-19 planteja ara un problema a les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA) a l’hora de reunir-se, ja que s’han quedat sense espai físic i la possibilitat de trobades virtuals a través de les tecnologies no sempre és viable.

Des de la Federació d’Ampes FAMPA Penyagolosa, que aglutina totes les associacions de Castelló, demanen que s’estudien alternatives viables per a buscar solucions. La trobada en espais com el pati, fora d’horari lectiu i amb el consegüent distanciament i protocol de seguretat podria ser una opció. D’altra banda, en cas que esta mesura no es pogués contemplar, les AMPES recorden que l’accés a les tecnologies que facilitarien que estes trobades pogueren ser virtuals no està a l’abast de totes les famílies, com de fet ja es va demostrar durant els mesos de confinament.

A més, d’un altre costat, FAMPA Penyagolosa també recorda que la nova situació, en cas que no es pogueren reprendre les reunions presencials, implicaria la reforma dels estatuts i normatives de les associacions de mares i pares, en especials a l’hora de fer votacions, ja que, de moment estes vies no es contemplen fora de la presencialitat.

CatalanSpanish