Ampliat sis mesos més l’abonament gratuït del transport públic per a professionals sociosanitaris

Des de la seua implantació en el mes d'abril ha sigut utilitzat prop de 560.000 vegades.

El Consell amplia sis mesos més l’Abonament Sanitat, que dona accés al transport públic gratuït als i les professionals sociosanitaris i que des de la seua implantació en el mes d’abril ha sigut utilitzat prop de 560.000 vegades.

Així ho han anunciat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que s’han reunit per a valorar esta mesura que va engegar la Conselleria de Mobilitat i l’Autoritat de Transport Metropolità de València per a “facilitar la mobilitat als col·lectius que estan des del principi de la pandèmia en la primera línia de la lluita contra la Covid-19”, ha recordat el conseller de Mobilitat.

Per la seua banda, la consellera de Sanitat ha volgut agrair a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat la seua “total predisposició per a facilitar el treball del personal sanitari en enguany tan difícil”.

Així, el personal sociosanitari ha realitzat al voltant de 560.000 desplaçaments gratuïts des del passat mes d’abril fins a les primeres setmanes d’este mes de desembre en Metrovalencia, MetroBus, Tram de Castelló i Tram d’Alacant.

Territorialment, s’han registrat més de 28.140 validacions en l’àrea d’Alacant, prop de 494.000 en la de València, i al voltant de 35.500 en la de Castelló.

ACTUALITZAR
Per a actualitzar l’abonament i perllongar la seua utilització sis mesos més, el personal sociosanitari haurà d’acudir als punts de venda habituals. En l’àrea metropolitana de València, es podrà prorrogar en les màquines validadores de FGV i en les taquilles de Metrovalencia, així com en el Punt d’Atenció al Client d’ATMV situat en l’estació de Metrovalencia del carrer Colón de València i en els estancs habituals de venda de bons transporte. Tota la xarxa de vendes de l’ATMV es pot consultar en el seu web, consultar ací.

En l’àrea metropolitana de Castelló es pot ampliar la validesa de l’Abonament Sanitat en els punts de venda habituals, com quioscos i estancs; i en l’àrea metropolitana d’Alacant en les taquilles de la xarxa de FGV.

Esta iniciativa de la Generalitat es va implantar durant l’estat d’alarma i per a Arcadi España, “es tracta d’un gest més de gratitud cap a tots els treballadors i treballadores de la sanitat i del sector sociosanitari que estan treballant sense descans”. Amb este objectiu la Conselleria i l’ATMV han posat a la disposició del personal del sistema sociosanitari de la Comunitat Valenciana 9.550 bons per a desplaçar-se de forma gratuïta en tots els mitjans de transport públic de la Generalitat.

L’anomenat Abone Sanitat va dirigit el personal d’atenció sociosanitària, inclosos farmacèutics, farmacèutiques i auxiliars de farmàcia, així com els i les professionals de centres de Transfusió de la Comunitat Valenciana i els Servicis d’Emergències Sanitaris.

Els mateixos centres hospitalaris i socials i els col·legis oficials de farmacèutics ha sigut els encarregats de canalitzar la demanda i entregar els bons de transport directament entre el personal que així ho ha requerit.

CatalanSpanish