Ana Barceló sustitueix a Montón com a Consellera de Sanitat

Ana Barceló és diputada en les Corts Valencianes i abans va ser alcaldesa de Sax.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha signat hui el nomenament d’Ana Barceló com a Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública. La presa de possessió es farà demà a les 8.30 en el Palau de la Generalitat, prèviament a la reunió del Ple del Consell.

Ana Barceló Chico (Sax, 1959) és una política i advocada valenciana, alcaldessa de Saix (Alt Vinalopó) pel Partit Socialista del País Valencià (PSPV) de 2003 a 2011 i diputada a les Corts Valencianes des de 2011. Llicenciada en dret per la Universitat de València, Barceló ha exercit d’advocada entre 1983 i 2002 als partits judicials d’Elda, Elx, Almansa i Alacant i va ser professora en l’Escola de Pràctica Jurídica de la Universitat d’Alacant (2000-2001).

Políticament milita al PSPV i esdevingué alcaldessa del seu municipi per primera vegada a les eleccions locals de 2003 per majora absoluta, revalidant-la a les de 2007 cosa que no va ocórrer el 2011. Barceló continuà al consistori de Sax com a cap de l’oposició fins que renuncià a l’acta de regidora el maig de 2012 per tal de centrar la seua acció política com a diputada a les Corts Valencianes on aleshores ocupava la presidència del Grup Parlamentari Socialista i com a vicesecretària de Política Autonòmica a l’executiva nacional del PSPV que encapçala Ximo Puig.

Ana Barceló ha estat presidenta de la Comissió d’Igualtat de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies des de 2005 i secretària de la Comissió d’Hisenda de Federació Valenciana de Municipis i Províncies entre 2003 i 2004. El 2008 accedí a la Secretaria General del PSPV provincial d’Alacant al congrés constituent amb més del 80% de suport siguent substituït pel regidor aspenc David Cerdán al següent congrés provincial celebrat el 2012.

El setembre de 2014 fou elegida Vicepresidenta segona de les Corts després de la renúncia de l’anterior, el també socialista Ángel Luna, triat Síndic adjunt de Greuges. Barceló fou substituïda en la presidència del grup parlamentari socialista pel diputat Jorge Alarte, exsecretari general del PSPV.

Publicitat