Ana Barceló: Em vaig a deixar la pell en el repte d’ocupar-me de Sanitat

Barceló ha asseverat que "per descomptat" que espera la col·laboració de la nova ministra de Sanitat

La nova consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assegurat aquest divendres que es va a “deixar la pell” en la seua nova responsabilitat i que li “apassiona” l'”important repte” d’ocupar-se d’aquesta matèria.

Barceló ha fet aquestes declaracions als periodistes després de prometre en el Palau de la Generalitat i en presència de tot l’Executiu valencià el càrrec de consellera, en el qual substitueix a Carmen Montón després del nomenament d’aquesta com a ministra de Sanitat.

“Estic orgullosa i contentíssima de formar part d’aquest Consell” i del projecte del Botànic, ha indicat la consellera, qui ha afirmat que està “il·lusionada” amb aquest repte i que com és “molt pragmàtica” va a seguir col·locant a les persones al centre de les polítiques sanitàries, per millorar la vida dels ciutadans.

Barceló ha asseverat que “per descomptat” que espera la col·laboració de la nova ministra de Sanitat, ja que aquesta “coneix perfectament la situació de la sanitat a la Comunitat”, per la qual cosa la cooperació “serà segurament extraordinària, i això ja és important”.

A més, ha avançat que “el primer” que va a traslladar a la ministra Montón és que “es recorde” de les reivindicacions de la Comunitat Valenciana, perquè són “justes” i per tant es necessiten.

El breu acte de presa de possessió s’ha desenvolupat en el Saló Daurat del Palau de la Generalitat i ha començat amb la lectura per part de la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, del decret de nomenament de Barceló, que es va publicar anit en una edició especial del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

A continuació, amb la mà sobre la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, la nova consellera ha promés en castellà complir amb fidelitat les obligacions del càrrec, amb lleialtat al Rei, així com guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat i l’Estatut d’Autonomia, i mantenir el secret de les deliberacions del Consell.

Barceló ha rebut llavors la felicitació del president de la Generalitat, Ximo Puig, de la vicepresidenta, Mònica Oltra, i dels altres sis consellers, i s’han fet una fotografia de grup abans d’entrar a la reunió setmanal del ple del Consell. EFE

Publicitat