domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Andilla es reivindica com a capital de la tòfona valenciana

La vicepresidenta del Patronat de Turisme-València Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, i l’alcaldessa d’Andilla, Consuelo Alfonso, han presentat avui, en l’Ajuntament del municipi dels Serrans, el Projecte de Dinamització Turística d’Andilla centrat en la tòfona, en el seu cultiu i també en la seua posterior comercialització.
La presentació s’ha celebrat a l’Ajuntament d’Andilla i ha comptat amb la participació del president de l’”Asociación Trufera” d’Andilla, Ernesto Enguídanos, el regidor de Turisme d’Andilla, José E. Salvador i l’ADL d’Andilla, Maite Estevan, que ha avançat alguns detalls del projecte que també es vol complementar amb una xarxa d’allotjaments rurals.
A més, han acudit a la cita els alcaldes de Chelva, Bugarra, Calles, Chulilla, Villar del Arzobispo i Titaguas, i els tinent alcalde de Alcublas i Higuerelas.

Una fira valenciana de la Tòfona

Tal com han destacat Pilar Moncho i l’alcaldessa Consuelo Alfonso, una de les claus serà l’organització de la primera Fira Valenciana de la Tòfona a Andilla (FIVATRUF), amb ajuda de València Turisme, amb la qual el municipi es reinvindica com a capital de la tòfona com un dels pilars estratègics activar el turisme en la zona.
Pilar Moncho ha traslladat el suport total del Patronat de Turisme “a aquest innovador projecte, que té un ingredient clau, l’originalitat, i distingir-se dels altres és fonamental, la clau de l’èxit, la clau per a ser triat com a destinació pels visitants”.

A més, la vicepresidenta del Patronat ha ressaltat que el projecte d’Andilla centrat en la Tòfona, “persegueix activar i fer sostenible el turisme en la zona, cosa que enllaça directament amb una de les línies estratègiques de València Turisme en 2017, seguint la línia marcada per l’”Organización Mundial del Turismo”, que ho ha declarat com a Any del Turisme Sostenible”.
D’altra banda, la diputada ha anunciat pròximes visites a la comarca dels Serrans per a conéixer les seues necessitats de primera mà.

Singularitat i originalitat

Segons ha manifestat l’alcaldessa d’Andilla, “creiem que tenim un territori de tòfona a València, hi ha una gran oportunitat i singularitat en el nostre projecte que portem endavant amb la col•laboració de l’”Asociación Trufera”, i amb l’assessorament tècnic del Patronat de Turisme de València”.
En la seua intervenció, la diputada Pilar Moncho ha recordat que el Patronat de Turisme aposta fermament per l’activació del sector turístic en tot el territori valencià, especialment amb aquelles zones com, Els Serrans, que disposen d’un paisatge i d’uns recursos excel•lents “que es posen en valor amb la creació de nous productes turístics, sostenibles i competitius”.

Experiència a peu de serra

La visita ha finalitzat a Andilla amb una experiència en directe de cerca de tòfones. La comitiva s’ha desplaçat a la propera serra del municipi per a comprovar en directe com es realitza la localització d’aquests famosos fongs amb l’ajuda de l’olfacte d’un gos.
250.000 euros als Serrans en 2016
Moncho ha manifestat que el Patronat va destinar en 2016 un total de 250.600 euros a diferents projectes turístics en Els Serrans, i concretament a Andilla, al voltant de 10.000 euros per a visites gastroculturals, la creació del portal turístic i la restauració de la senyalística del municipi

Últimas noticias

Contenido relacionado