14.8 C
Valencia

Ángel Luna, nou síndic de greuges de la Comunitat Valenciana a les Corts Valencianes

Luna afirma que "el compromís amb la independència i imparcialitat és fonamental per al Síndic".

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Ángel Luna ha jurat este matí el càrrec de síndic de greuges de la Comunitat Valenciana en les Corts Valencianes, en un acte en què ha destacat el seu compromís amb la independència i imparcialitat “que és fonamental per a la funció del Síndic”.

L’alt comissionat de les Corts, encarregat de vetlar pel compliment i respecte dels drets i les llibertats dels ciutadans, ha recordat la tasca ingent que té la institució amb els escassos mitjans de què disposa. Atés que el Síndic no pot prendre mesures coercitives, Luna ha sol·licitat la col·laboració de les Corts perquè es facen ressò del retret a les administracions públiques, i també la dels mitjans de comunicació a fi que contribuïsquen a amplificar-lo, amb l’objectiu d’assolir el dret a una bona administració.

Ángel Luna ha sigut adjunt primer al Síndic de Greuges des del 2014 i exerceix com a defensor del poble valencià en funcions des que el passat 18 de juliol es declarara oficialment la vacant de síndic de greuges a causa de la finalització del segon mandat de Cholbi.

Luna serà el cinqué síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, darrere d’Arturo Lizón (qui posà en marxa la institució l’any 1993 i hi va romandre fins al 1998), Luis Fernando Saura (del 1998 al 2000, quan va morir), Bernardo del Rosal (2001 a 2006) i José Cholbi (2009-2019).

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,311FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat divideix la població en 15 grups per a organitzar la vacunació

El Ministeri de Sanitat ha classificat la població espanyola en 15 grups per a organitzar l'administració de les vacunes contra la Covid-19.

Alerta de nivell taronja per pluges en tota la província de València

El temporal obliga a establir avís per pluges de nivell taronja per a tota la jornada de hui per pluges, fenòmens costaners i tempestes.

Alerta taronja per fortes pluges a la província de Castelló

Les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia apunten a precipitacions acumulades en una hora de 40 litres per metre quadrat i tempestes en qualsevol punt de la província".

L’Alcora prepara una estratègia per a captar fons europeus

S'ha creat una taula de treball integrada per representants dels tres grups polítics amb representació a l'Ajuntament.

Les Corts Valencianes declaren Manises ‘Ciutat Valenciana de la Ceràmica’

El parlament valencià reconeix la dedicació ininterrompuda a la ceràmica del nostre municipi durant centúries i el factor únic que la caracteritza.
- Advertisement -

: Valencià