domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Anna Peñalver (Castelló en Moviment) acusa de beneficiar als Ajuntaments del PP

La portaveu de l’agrupació assembleària Castelló en Moviment, Anna Peñalver, ha explicat que el pressupost de la Diputació Provincial revela que 23 dels 27 convenis singulars de la corporació  provincial beneficien a municipis amb alcaldes del Partit Popular. A través d’aquesta fórmula discrecional, la diputació planifica destinar a 23 ajuntaments “populars” 4,2 milions d’euros, front als 308.892 euros que rebran quatre localitats amb alcaldes socialistes, Vila-real, Fanzara, Alcúdia de Veo i Teresa.

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”Les diputacions avui en dia són intermediaris de recursos que haurien d’anar directament als Ajuntaments, amb un finançament just basat en criteris objectius i una major participació en els ingressos de l’estat“[/pullquote]

Per a Peñalver, el presspost d’inversions per a 2016 “mostra la discrecionalitat del PP i és poc igualitari. Dels 135 municipis de Castelló, el PP sols governa en la meitat, en canvi el 93% dels diners conveniats se’n van als seus Ajuntaments”. Entre els convenis destaca el signat amb l’Ajuntament d’Albocàsser per la seua quantía, 3,1 milions d’euros, el 68% dels diners conveniats.

Peñalver ressalta el fet que “a diferència de les subvencions reglades o de la partida destinada al Pla Provincial d’Obres i Serveis (POYS), que és la que més reclamen els pobles, la fórmula del conveni singular és la que permet continuar exercint el clientelisme i el control polític del territori per part de la Diputació, ara que el PP ha perdut el control d’altres centres de poder“.

A més a més ha afegit que “les diputacions avui en dia són intermediaris de recursos que haurien d’anar directament als Ajuntaments, amb un finançament just basat en criteris objectius i una major participació en els ingressos de l’estat“.

.

Últimas noticias

Contenido relacionado