07:03 - martes, 5 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Antella celebra la festivitat del seu patró, el Crist de l’Agonia

Com és tradicional diumenge passat dia 6 la localitat d’Antella va celebrar la festivitat del seu patró el Santíssim Crist de l’Agonia. Amb aquesta celebració es donaven per acabades les festes d’estiu del present any. Amb caràcter previ s’havia portat a terme el trasllat de la imatge des de l’Ermita a l’Església Parroquial, així com la realització d’una Novena i l’engalanament de balconades, amb llenços amb la imatge del Crist, a les cases dels feligresos locals.

La missa solemne i la processó van constituir els darrers actes religiosos en honor del patró. A l’acte processional solen concórrer no només els fidels locals o aquells altres que es troben estiuejant en la població gaudint del retrobament amb familiars, amics i conveïns, o de l’incomparable paratge de l’Assut, sinó també uns altres que tenint el seu origen en la localitat, però no residint en ella, es traslladen expressament per assistir a aquest acte.

La manifestació religiosa, de gran arrelament en la localitat, transcorre entre la devoció i el respectuós silenci amb el qual els assistents acompanyen el camí amb el Crist, portada a coll per portadors amb la vestimenta específica que els reconeix com a tals.

Especialment emotiva és la contemplació del pas de la imatge enfront de les cases d’aquells feligresos que per la seua edat o un altre tipus d’impediment no poden acompanyar-la en el seu recorregut pels carrers de la població.

La processó finalitza amb la tornada del Crist a l’Ermita, on se li canten els tradicionals “goixos”. Seguidament el rector dóna les gràcies i les benediccions del Crist a tots els assistents. I és que la fe en el seu patró està molt arrelada entre les diferents generacions d’antellenses, fins a tal punt que la localitat reprendrà novament la celebració del dia dedicat al seu patró el pròxim 9 de desembre, precedida de la dedicada el dia 8 a la seua patrona la Puríssima Concepció.

Últimas noticias

Contenido relacionado