3.2 C
Valencia

L’alcalde de Benitatxell planteja crear una comissió per estudiar la situació de les antenes del Puig de la Llorença

Els treballs de la comissió, que permetrien aprovar un pla especial, es desenvoluparan en paral•lel als del nou pla general estructural.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’alcalde del Poble Nou de Benitatxell, Josep Femenia, planteja constituir una comissió tècnica i política per estudiar la situació urbanística i ambiental de les antenes del Puig de la Llorença. La comissió la integrarien els serveis tècnics i jurídics municipals, l’equip d’arquitectes que està redactant el nou pla general estructural i els portaveus de tots els grups polítics.

L’alcalde avança que aquesta comissió ha de donar forma a un pla especial que reguli l’ús del sòl del cim del Puig de la Llorença i potencie els seus valors paisatgístics i mediambientals. L’ajuntament ja ha donat passos en aquest sentit amb la instal•lació de panells turístics d’interpretació del paisatge o amb la recuperació de la Senda de la Serp, en la cara nord d’aquest cim litoral, que ha ajudat a posar en valor la riquesa natural, patrimonial i paisatgística d’aquest vessant.

L’ajuntament, no obstant això, no té competència en matèria de control, inspecció i sanció en radiodifusió (ocupació del domini públic radioelèctric i ús de freqüències). Aquesta competència correspon a la Generalitat Valenciana, com precisa l’art.4 de la Llei 1/2006 de 19 d’abril, del sector audiovisual. Però l’alcalde ja avança que la comissió que estudiarà la situació urbanística i mediambiental del Puig de la Llorença també concertarà entrevistes amb responsables de la Generalitat per aclarir què tràmits està realitzant el Govern valencià per atallar els conflictes de freqüències que existeixen entre les empreses que disposen d’antenes en aquest cim.

La comissió llançarà llum sobre possibles usurpacions o d’usos indeguts del sòl públic del cim del Puig de la Llorença. L’ajuntament disposa de sòl que li reporta ingressos econòmics dels contractes de lloguer. En el pla d’ajust aprovat en 2012 per tota la corporació, inclosos Compromís i el seu actual portaveu, Miguel Ángel García, qui llavors era regidor d’Hisenda, i el CCD, integrat en aquell moment per Toni Colomer i Silvia Mayans, s’adonava que s’havien subscrit tres contractes per ús privatiu de béns municipals que aportarien al consistori uns 1.500 euros anuals.

- Publicitat -

“Ara es fa imprescindible revisar totes les ocupacions del sòl al Puig de la Llorença. Sabem que el cim d’aquesta emblemàtica muntanya ofereix una situació estratègica per a les empreses de radiodifusió, però hem de regular, dins de les nostres competències, ja que la radioelèctrica correspon a la Generalitat, l’ús que es fa d’aquest sòl i fer-ho compatible amb la nostra aposta per la sostenibilitat, el turisme esportiu i mediambiental i amb la recuperació d’un enclavament d’enorme valor paisatgístic”, ha explicat l’alcalde.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,626FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

1 COMMENT

: Valencià