Anticorrupció demana processar a Camps i l’arxiu contra Johnson i Aspar

Anticorrupció considera que "a instàncies" de Camps "s'hauria creat una empresa privada perquè contractés" amb l'empresa d'Ecclestone "de manera simulada

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat el processament de l’expresident de la Generalitat Francisco Camps per prevaricació i malversació i l’arxiu contra l’exconsellera Dolores Johnson i l’expilot Jorge Martínez “Aspar” per la peça 1 del cas Valmor, que investiga suposades irregularitats en la contractació de la Fórmula 1 a València.

Segons l’escrit de la Fiscalia, resulta “indiciariament acreditat” que Camps, “en l’exercici del seu càrrec com a president de la Generalitat valenciana, va arribar a un acord verbal amb Bernie Ecclestone l’abril de 2006 per celebrar a València el Gran Premi de Fórmula 1 al marge de qualsevol procediment administratiu i sense tenir competència com a òrgan de contractació”.

Anticorrupció considera que “a instàncies” de Camps “s’hauria creat una empresa privada perquè contractés” amb l’empresa d’Ecclestone “de manera simulada, ja que qui veritablement va executar els treballs i va pagar el cànon que aquest exigia per a la celebració de l’esdeveniment esportiu va ser la Generalitat a través de dos societats públiques”.

“D’aquesta forma, es van eludir els controls administratius que havien de controlar la despesa i el procés de contractació, la qual cosa va suposar que la Generalitat no cobrés els 14 milions d’euros que va facturar a l’empresa privada Valmor Sport SL i pagués un cànon anual de 26 milions de dòlars entre 2009 i 2012″. EFE

Publicitat