Anticorrupció manté la petició de deu anys d’inhabilitació per a Echávarri

Els càrrecs són per prevaricació administrativa continuada, a títol d'autor material pel cas Comerç.

Europa Press

El fiscal Anticorrupció, Felipe Briones, ha mantingut este dijous la petició de deu anys d’inhabilitació per a càrrec electe per prevaricació administrativa continuada, a títol d’autor material, per a l’exalcalde socialista d’Alacant, Gabriel Echávarri, pel cas Comerç en el qual aquesta setmana es jutja el suposat fraccionament de 25 contractes d’eixa àrea.

A més, en la quarta sessió del juí, el fiscal ha mantingut eixa mateixa pena, en qualitat de cooperadors necessaris, per a l’excap de Gabinet, Lalo Díez, i per a l’exassessor de Comerç, Pedro de Gea. Considera el fiscal anticorrupció que va haver-hi fraccionament de contractes “deliberat” i “reiterat”.

Rovira  

Les defenses també han elevat a definitives les seues conclusions, després d’escoltar els responsables de nou mercantils relacionades amb el cas, i demanen la lliure absolució dels seus clients.

Durant l’última jornada, el ministeri públic i les defenses llegiran este divendres les conclusions definitives. El cas Comerç es va obrir per a investigar un total de 25 factures dirigides a la promoció publicitària del Comerç, al finançament i promoció publicitària de la Gala dels premis del Comerç 2016 i a la renovació de la cartelleria i senyalística dels Mercats Municipals i un mercat ambulant per 189.762,86 euros.

PublicitatJuega Limpio Orihuela