Almassora certifica el compliment dels paràmetres antifrau d’EDUSI

El comitè que supervisa la correcta gestió dels fons europeus corrobora els avanços realitzats durant el primer any.

El comitè antifrau creat per al desenvolupament de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) a Almassora ha celebrat la reunió anual per a avaluar els procediments que segueix el consistori en l’execució de les actuacions subvencionades pels fons Ferder. Les conclusions són que el municipi compleix amb el control financer de les operacions i que cap de les persones implicades en la realització dels projectes té cap conflicte d’interessos amb les empreses o proveïdors que els desenvolupen.

Així mateix, el consistori ha creat i implantat una eina perquè qualsevol ciutadà puga informar de comportaments fraudulents, un recurs disponible en la pàgina web municipal. Tots aquests paràmetres formaven part dels objectius que el consistori havia d’aconseguir durant el primer any per a complir amb la normativa que regula la gestió dels fons Feder i la seua verificació és un dels assumptes arreplegats en l’informe de control financer del tercer trimestre, en el qual treballa l’interventor municipal.

Presidit per la primera tinent d’Alcaldia, Susanna Nicolau, aquest comitè té com a objectiu garantir la transparència en la gestió dels projectes vinculats a EDUSI. En aquest sentit, l’edil ha marcat l’objectiu a curt termini del consistori consistent a “dur a terme accions formatives per als empleats i les empleades en matèries com a deontologia, conflictes d’interessos i les implicacions que comporta l’incompliment de les directrius marcades per Europa”.

Addicionalment, l’administració municipal també ha sol·licitat a la Diputació de Castelló “la celebració d’una jornada formativa compartida per a tots els municipis que som beneficiaris de les ajudes comunitàries, de manera que estalviem recursos i temps amb un únic curs i que els criteris siguen comuns”, com ha apuntat Nicolau.

La primera tinent d’Alcaldia ha recordat la necessitat de contractar més personal ja que, com apunta l’informe del propi interventor municipal, “alguns departaments han vist incrementades les seues funcions amb la gestió d’aquests fons i necessiten més recursos per a respondre a totes les seues obligacions”. Com a resposta, l’administració municipal preveu incorporar a la plantilla a dos enginyers o enginyeres i un tècnic o una tècnica en arquitectura, els quals s’incorporaran a l’àrea urbanística.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora ha complit també tots els objectius quant a actuacions previstes durant l’exercici de 2018. El consistori ha rebut els primers 153.000 euros, corresponents l’execució de les obres de millora del carrer Sant Jaime. Aquests fons seran reinvertidos pel consistori en actuacions  com la neteja de solars municipals i a millorar l’asfaltat de polígons industrials.CatalanSpanish