19:03 - lunes, 4 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Antonio Estañ acosta postures amb CCOO

Antonio Estañ, secretari general de Podem, s’ha reunit aquest dimarts a la vesprada amb la nova executiva del sindicat CCOO en la seua seu de la capital valenciana per a plantejar possibles iniciatives comunes. Per part de la formació habitada van acudir el propi Estañ i la regidora de València María Oliver. Pel sindicat van participar el secretari general, Arturo León, la secretària d’Institucional, Cloti Iborra i Esther Calderón, secretària de Comunicació.

Plantejada inicialment com una presa de contacte, la reunió s’ha celebrat en un to cordial i cooperatiu. En la una i mitja hora de durada s’han tractat temes com el Pacte del Botànic, el finançament de la Comunitat Valenciana, el diàleg social, l’estat actual del sector públic i la necessitat de mantenir un contacte fluid.

Sobre el Pacte del Botànic, Antonio Estañ va explicar la postura de l’actual direcció: “ens preocupava que el Pacte es tancara en si mateix, deixant fora a col·lectius socials. Per açò hem plantejat l’auditoria ciutadana,” va explicar, “sempre hem dit que el pacte era a quatre, amb els partits i la societat civil. I en açò creiem que els sindicats van a tenir un paper fonamental.”

Respecte a possibles mobilitzacions pel maltractament en el finançament de la Comunitat Valenciana, la representació habitada va insistir a evitar la “excessiva institucionalització de la protesta, donant protagonisme a la societat civil”. Tots dos grups coincidiren en el necessari d’aquesta qüestió per a assegurar els drets dels valencians i valencianes.

Altres temes d’interès comú van ser les clàusules socials en la contractació, el diàleg social, la funció pública, la remodelació del SERVEF o l’estat actual de la Sanitat i els concerts públic-privats.

En finalitzar, Antonio Estañ va manifestar la seua voluntat de mantenir un contacte fluid que cristal·litzara en iniciatives comunes, sobretot una vegada el Consell Ciutadà Valencià de Podem estiga definitivament constituït.

Últimas noticias

Contenido relacionado