Antonio Estañ acosta postures amb CCOO

Antonio Estañ, secretari general de Podem, s’ha reunit aquest dimarts a la vesprada amb la nova executiva del sindicat CCOO en la seua seu de la capital valenciana per a plantejar possibles iniciatives comunes. Per part de la formació habitada van acudir el propi Estañ i la regidora de València María Oliver. Pel sindicat van participar el secretari general, Arturo León, la secretària d’Institucional, Cloti Iborra i Esther Calderón, secretària de Comunicació.

Plantejada inicialment com una presa de contacte, la reunió s’ha celebrat en un to cordial i cooperatiu. En la una i mitja hora de durada s’han tractat temes com el Pacte del Botànic, el finançament de la Comunitat Valenciana, el diàleg social, l’estat actual del sector públic i la necessitat de mantenir un contacte fluid.

Sobre el Pacte del Botànic, Antonio Estañ va explicar la postura de l’actual direcció: “ens preocupava que el Pacte es tancara en si mateix, deixant fora a col·lectius socials. Per açò hem plantejat l’auditoria ciutadana,” va explicar, “sempre hem dit que el pacte era a quatre, amb els partits i la societat civil. I en açò creiem que els sindicats van a tenir un paper fonamental.”

Respecte a possibles mobilitzacions pel maltractament en el finançament de la Comunitat Valenciana, la representació habitada va insistir a evitar la “excessiva institucionalització de la protesta, donant protagonisme a la societat civil”. Tots dos grups coincidiren en el necessari d’aquesta qüestió per a assegurar els drets dels valencians i valencianes.

Altres temes d’interès comú van ser les clàusules socials en la contractació, el diàleg social, la funció pública, la remodelació del SERVEF o l’estat actual de la Sanitat i els concerts públic-privats.

En finalitzar, Antonio Estañ va manifestar la seua voluntat de mantenir un contacte fluid que cristal·litzara en iniciatives comunes, sobretot una vegada el Consell Ciutadà Valencià de Podem estiga definitivament constituït.