Antonio Estañ dimiteix com a líder de Podemos a la Comunitat

Antonio Estañ, líder de Podemos a la Comunitat Valenciana, ha presentat hui dilluns la seua dimissió.

Antonio Estañ, líder de Podemos a la Comunitat Valenciana, ha presentat hui dilluns la seua dimissió, la qual cosa força la creació d’una gestora fins a la celebració d’una Assemblea Ciutadana, de l’haurà d’eixir la nova direcció.

Estañ ha comunicat oficialment la decisió després de transmetre-la a nivell intern encara que ja la tenia presa des de fa temps. Durant els últims mesos ha optat per una evident desvinculació encara que ha esperat, no obstant això, al fet que passaren les eleccions generals per a fer-ho púbic.

Després de renunciar a repetir en les llistes per als comicis, el juliol passat va renunciar a presentar-se a la reelecció per a continuar al capdavant de la formació i convocava l’assemblea per a octubre. La repetició d’eleccions va canviar la data i després de diverses converses amb l’organització estatal s’optava per posposar-la.

La convocatòria no està encara decidida lloc que, segons fonts del partit, s’han d’encaixar diversos conclaves autonòmics i està pendent la formació d’un Govern central en el qual previsiblement Podem formarà part si dóna la suma de suports.

Podemos ha comunicat que s’ha nomenat un equip tècnic que dissenyarà el procés a la Comunitat Valenciana. És a dir, la gestora. Aquesta estarà formada per Lidia Montero, Anabel Mateu, Naiara Davó, Pilar Lima, Angela Ballester, Pau Sanz i Pau Vivas.CatalanSpanish