La Junta de Seguretat ratifica l’anul·lació dels actes de les Festes Majors de l’Alfàs

Queden terminantment prohibides les festes públiques i privades, concentracions o reunions socials en la via pública, i no s'autoritzarà l'obertura de locals festers.

La Junta de Seguretat Local de l’Alfàs, reunida este matí, ha aprovat la posada en marxa d’un dispositiu especial, des de hui i fins al 10 de novembre, per a evitar la celebració de festes privades en locals i concentracions en la via pública, segons han manifestat al final de la sessió els regidors de Festes, Oscar Pérez, i de Seguretat Ciutadana, Toni Such. Al mateix temps, se sol·licita responsabilitat davant la situació de la pandèmia i eludir les reunions socials amb el propòsit de no expandir el virus.

En la Junta s’ha ratificat la suspensió de tots els actes de les Festes Majors de l’Alfàs, incloses les processons, permetent exclusivament la celebració de les misses i el trisagi al Santíssim els dies 7, 8, 9 i 10 de novembre, a l’Església de San José, amb un aforament limitat a 70 persones, ús de gel hidroalcohòlic i mascaretes.

La Junta de Seguretat Local de l’Alfàs ha estat presidida per la Subdelegada del Govern, M. Araceli Poblador, i l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, i ha comptat amb l’assistència del Cap de la Policia de la Generalitat a Alacant, el Comandant de la Guàrdia Civil de Calp, el Tinent de la Guàrdia Civil d’Altea; el Cap de la Policia Local de l’Alfàs del Pi; el Regidor delegat de Seguretat Ciutadana i el Regidor delegat de Festes.

La Policia Local de l’Alfàs, en coordinació amb les Forces de Seguretat de l’Estat, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil, ha muntat un dispositiu especial de seguretat, que es posarà en marxa a partir de hui i que culminarà el 10 de novembre, amb l’objectiu de fer un seguiment exhaustiu del compliment de totes les mesures dictades per les autoritats contra la covid-19.

Queden terminantment prohibides les festes públiques i privades, concentracions o reunions socials en la via pública, i no s’autoritzarà l’obertura de locals festers, segons han manifestat els regidors de Festes, Oscar Pérez i de Seguretat Ciutadana, Toni Such, al final de la sessió ordinària de la Junta de Seguretat Local de l’Alfàs, celebrada este matí de manera telemàtica, per prevenció i considerant la situació excepcional de greu risc col·lectiu, produït per la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus, amb la finalitat de minimitzar els possibles riscos per a la salut.

El fet de suspendre les Festes Majors obeeix a un exercici de responsabilitat, s’ha incidit en la Junta de Seguretat Local de l’Alfàs, ja que es tracta d’una crisi sanitària sense precedents i d’una extraordinària amplitud i gravetat, tant pel risc de contagi i l’alt nombre de ciutadans afectats, amb la consegüent pressió sobre els serveis sanitaris, com per l’elevat cost social i econòmic derivat de les mesures extraordinàries de contenció i distanciament adoptades.

Només es podran celebrar els actes litúrgics de les Festes del Crist a l’Església de San José, amb un aforament limitat a 70 persones, ús de gel hidroalcohòlic i mascaretes.

Dissabte 7 de novembre
-11.30 hores, obertura del Jubileu.
-12.00 hores, celebració missa major.
-18.00 hores, trisagi al Santíssim. Un document sonor exclusiu, patrimoni immaterial de l’Alfàs amb més de 160 anys, que tan sols sona en les Festes del Santíssim Crist del Bon Encert de l’Alfàs del Pi, cada mes de novembre, remuntant als qui participen en la cerimònia, a l’arribada de la imatge al poble el 26 de març de 1857.

Diumenge 8 de novembre
-12.00 hores, celebració missa major
-18.00 hores Trisagi al Santíssim

Dilluns 9 de novembre
-12.00 hores, celebració missa major.
-18.00 hores, Trisagi al santíssim.

Dimarts 10 de novembre
-12.00 hores, Missa Solemne.

CatalanSpanish