València celebra l’Any Nou Xinés amb multitud d’activitats relacionades amb les tradicions culturals xineses

L'acte principal serà la Cavalcada, que comptarà amb carrosses, desfilades ètniques i danses xineses, i se celebrarà el dissabte 9 de febrer

Un any més, l’Institut Confucio a la Universitat de València convoca diverses activitats per a celebrar l’Any Nou Xinés, que enguany correspon amb l’Any del Porc de Terra, i que durarà del 5 de febrer de 2019 al 24 de gener de 2020. Al llarg del mes de febrer, València acollirà una multitud d’actes relacionats amb la cultura xinesa, en el qual destaca la tradicional Cavalcada d’Any Nou Xinés, que se celebrarà el dissabte 9 de febrer i que recorrerà els principals carrers del centre de la ciutat.

La huitena Cavalcada a València

Esta edició de la cavalcada serà l’octava que se celebre a València. Durant el recorregut (Pelayo, Xàtiva, Marques de Sotelo i plaça de l’Ajuntament), que començarà a les 18:30h, les persones que s’acosten podran gaudir i admirar exhibicions de taiji i wushu, un esport de contacte complet derivat de les disciplines tradicionals que inclou nombroses acrobàcies. A més, hi haurà carrosses, desfilades ètniques i les danses del lleó i el drac, que amenitzaran una cercavila en un dels barris amb més presència de la comunitat xinesa a València.

Este esdeveniment, que acosta al públic valencià les tradicions culturals i festes de la cultura xinesa, compta amb la col·laboració de l’Institut Confucio de la Universitat de València, de diverses institucions públiques, com l’Ajuntament de València, i d’altres empreses, i està organitzat per les associacions d’empresaris i comerciants xinesos a la Comunitat Valenciana.

Eixe mateix dia, des de les 10h del matí fins a les 18h, la plaça de l’Ajuntament s’omplirà d’activitats dirigides a tots els públics. Hi haurà gastronomia xinesa, actuacions culturals, calendaris personalitzats amb noms en cal·ligrafia xinesa, i cants i balls tradicionals xinesos.

Altres activitats de l’Any Nou Xinés

A més de la tradicional Cavalcada, l’esdeveniment més multitudinari de tota esta celebració, s’han organitzat diferents activitats al llarg del mes de febrer. El dilluns 4 de febrer, es podrà participar en un taller per a públic infantil i adult, ‘Decora la teua casa per a l’Any Nou Xinés’; el dimarts 5 de febrer, s’impartirà una conferència sota el nom ‘La meua experiència de l’Any Nou Xinés’; el dimecres 6 de febrer serà el torn d’una altra conferència, ‘Sistema d’ingrés en l’educació superior xinesa. El gaokao’; el dijous 7 de febrer tindrà lloc una exhibició de cal·ligrafia xinesa, i el divendres 8 hi haurà un conferència sobre ‘La persecució en la cultura xinesa’.

Durant l’altra setmana, el dilluns 18 de febrer s’impartirà la conferènciaCuriositats de la cal·ligrafia xinesa’; el dimarts 19 de febrer es realitzarà el tallerFesta dels Fanalets’, i, finalment, el dimecres 20 de febrer es tancarà la programació amb la conferènciaLa formació professional a la Xina: col·laboració i intercanvis amb altres països’.

Publicitat