L’anunci de l’any jubilar Sant Vicent Ferrer reuneix als 3 bisbes

L’Anunci de l’Any Vicentino reuneix hui en la Catedral de València als Bisbes de les tres Diòcesis de la Comunitat Valenciana. L’Anunci se celebrarà hui 5 d’abril a les 19.30 en la Catedral de València amb l’assistència del Bisbe d’Oriola-Alacant, Jesús Murgui, Segorbe-Castelló, Casimiro López i l’Arquebisbe de València, Cardenal Antonio Cañizares, qui s’ha referit a Sant Vicent Ferrer com “un apòstol gegantesc de la cristiandat europea, un punt de referència de reconstrucció humana i cristiana del vell continent, que va contribuir decisivament a la reconstrucció europea de la seua època amb l’Evangeli de la pau”.

L’Arquebisbe Cañizares ha assenyalat que enguany VICENTINO marcarà una petjada notable, amb el coneixement de la personalitat i obra de Sant Vicent Ferrer, les seues aportacions en el camp del pensament i en la recomposició de l’Església i de la societat.

En la seua carta pastoral, l’Arquebisbe afirma que Sant Vicent “és un dels sants que considerem més arrelats en la memòria i pietat popular, és el sant que ha deixat una petjada més profunda en la nostra història i en la vida valenciana, ja que són molts els pobles que conserven el record viu del seu pas, de la seua predicació, dels seus miracles i no poques les institucions que porten el seu nom perpetuant el seu llegat”.

L’Arquebisbe de València ha recordat que “Sant Vicent Ferrer ens diria que construir la pau és tasca permanent de l’Església i de tots, és hora d’acostar el muscle, pensem més en els exclosos i els descartats: en açò Sant Vicent va caminar en primera línia”.

Precisament en la tasca de construcció d’Europa, el cardenal Cañizares ha assenyalat que “som conscients de la necessitat imperiosa de la unitat dels cristians. Necessitem el testimoniatge d’homes de fe com Sant Vicent Ferrer que retorne la unitat ferma i sòlida a l’Església, la seua capacitat evangelitzadora i la seua aportació imprescindible a l’obra de la pau”.

Associacions i entitats vicentines participen en l’Anunci

Diverses autoritats religioses i civils, així les associacions i entitats vicentines de València participaran en l’acte d’anunci de l’Any Sant Jubilar concedit per la Santa Seu, a petició del cardenal Antonio Cañizares a les diòcesis de València, Oriola-Alacant, Segorbe-Castelló i Tortosa, amb motiu del sisé centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer, patró de la Comunitat Valenciana.

L’Anunci comptarà amb la lliçó inaugural del frare dominico Vito Gómez García, catedràtic emèrit de la Facultat de Teologia de Sant Vicent Ferrer i Promotor de les Causes de Canonització de la Província Hispània de l’Ordre de Predicadores sota el títol “Sant Vicent Ferrer, home del seu temps i d’avui”.

A continuació, tindrà lloc el concert a càrrec de la Coral Catedralícia de València i Ensemble Laetentur, sota la direcció de Luis Garrido, en el qual seran interpretades obres de Juan Bautista Menges, Joseph PradasAsins Arbó i Emamnuelle d’Astorga.

Temples jubilares amb motiu de l’Any Sant Vicentino

Tal com estableix l’arquebisbe de València en un decret, la diòcesi de València comptarà amb 14 temples jubilares durant l’Any Sant Vicentino, sis d’ells en la ciutat de València, concretament la Catedral, l’església de la Casa Natalicia de Sant Vicent Ferrer, la parròquia de Sant Esteban Protomártir, l’església castrense de Santo Domingo, la Basílica de Sant Vicent Ferrer i la parròquia de Sant Vicent Ferrer.

També han sigut designats temples jubilares en la diòcesi la capella del Col·legi Imperial de Xiquets Orfes de Sant Vicent Ferrer, en Sant Antonio de Benaixeve; les ermites dedicades al sant a Llíria i Agullent; les esglésies parroquials de Santa Catalina, Verge i Màrtir, a Teulada, i Sant Pere Apòstol, a Paterna; i les esglésies parroquials, també dedicades al sant dominico a l’Atzúvia, Algímia d’Alfara i Torrent.

La diòcesi de Segorbe-Castelló explicarà, segons decret de monsenyor Casimiro López amb tres temples jubilares: Santa Església Catedral-Basílica de Segorbe, l’església parroquial de Sant Vicent Ferrer de Castelló de la Plana i l’ermita de Sant Vicent Ferrer en la Vall d’Uixó.

Igualment, els fidels podran guanyar el jubileu durant l’obertura i tancament de l’Any Sant Vicentino en els temples dedicats al sant en les localitats d’Almassora, Aiòder, i Sant Vicent de Piedrahíta (Cortes d’Arenós), així com en les parròquies de Sant Bartolomé i Sant Jaume de Nules; sant Juan Baptista d’Artana, La nostra Senyora de l’Asunción de Xilxes i Santíssim Segó de La Llosa. Igualment, podrà guanyar-se el jubileu durant l’obertura i tancament de l’Any Jubilar en les ermites dedicades a Sant Vicent de les localitats de Borriol, Onda, Llucena, Coves de Vinromà, Aiòder, L’Alcora i Sant Joan de Moró.

Per la seua banda, la diòcesi d’Oriola-Alacant, segons estableix el decret de monsenyor Jesús Murgui, comptarà amb deu temples jubilares: la Catedral i la parròquia de Sant Vicent Ferrer, d’Oriola, la Cocatedral d’Alacant, les parròquies dedicades a Sant Vicent Ferrer a Sant Vicent del Raspeig, Elx, Perleta (Elx) i Abdet, així com les parròquies Asunción de La nostra Senyora de Xixona, Sant Pere Apòstol de Novelda i Sant Jaume de Benidorm.

CatalanSpanish