Apareix el cos de l’holandés desaparegut a Dolores

El cos va ser localitzat per un voluntari en les tasques de cerca.

Agents de l’equip de Rescat de Muntanya de la Guàrdia Civil han recuperat aquest dimarts sobre les 12.40 hores el cadàver d’un home en el Canal de la Reina en la localitat de Sant Fulgenci, en la comarca alacantina del Baix Segura, la més afectada pel temporal de gota freda. Es tracta, segons ha reconegut la família, de l’holandés de 66 anys que va desaparéixer diumenge passat en ser succionat per un assarb en el municipi de Dolores, ha confirmat la Guàrdia Civil.

El cos rescatat era el d’un home de pèl blanc que vestia una camisa de flors i portava un tatuatge coincident amb el qual la família del ciutadà holandés va facilitar als equips de rescat com a senyal d’identificació.

El cos ha sigut localitzat per un voluntari que treballava en una zona de difícil accés. El 112 va rebre diumenge passat, a les 13.38 hores, l’avís de la desaparició d’un home de 66 anys, de nacionalitat holandesa, que havia sigut arrossegat per la força de l’aigua i podia haver sigut absorbit pel corrent de l’Assarb del Mayayo, en el terme municipal de Dolores.

Després de dos dies de cerca per part de nombrosos efectius de diferents Unitats Territorials de la Comandància d’Alacant, GEAS Alacant, GEAS Madrid i GRS, recolzats per un helicòpter de Guàrdia Civil i per un helicòpter de Bombers, el cos ha sigut localitzat el cos a les 12.40 hores, en el Canal de la Reina de Sant Fulgenci (Alacant), demarcació de Guàrdia Civil de Guardamar.

Al lloc s’han desplaçat agents de la Guàrdia Civil de Guardamar, GEAS València, un helicòpter de l’institut armat, UHEL d’Osca i efectius de l’Equip de Rescat i Intervenció en Muntanya (EREIM) de Granada.

El rescat del cos i la seua extracció fins a un punt sec ha sigut realitzat per personal del GEAS de València, en col·laboració amb bussos especialistes de la Unitat Militar d’Emergències, a causa que la zona estava totalment inundada i era d'”impossible accés” amb vehicles.

A les 14.00 hores s’ha procedit a l’alçament del cadàver per part del metge forense de guàrdia desplaçat al lloc i ha sigut traslladat a l’Institut Anatòmic Forense d’Alacant, per a la pràctica de l’autòpsia. El cos ha sigut reconegut per la família, segons la Guàrdia Civil.

TRES MORTS A ALACANT

Amb la localització d’aquest cos, són ja tres les persones mortes en aquest episodi de pluges i vent provocat per una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) a la fi de la setmana passada en la comarca del Baix Segura.

CatalàEspañol