9:17 pm - Monday, 13 July 2020

Apareix el mur romà més gran de València

- Publicidad -Reciplasa
OHCultura
Ars Volants
Benicassim
Borriana
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El projecte del Consell pretén integrar aquestes troballes arqueològiques del carrer Micalet, juntament amb altres elements de gran valor patrimonial com els del Centre Arqueològic de l’Almoina, els del Museu Catedralici, la cripta de Sant Vicent o les restes conservades en el Palau de l’Almirall (que la seua museïtzació ja està en projecte), creant d’aquesta forma un panorama històric i patrimonial molt atractiu tant per a la ciutadania com per als turistes.

Un mur romà d’incalculable valor

Els treballs arqueològics en l’antic Palau de Calataiud estan aportant noves troballes, que se sumen als ja recuperats setmanes arrere, on s’han obtingut dades importants per a la història urbana de l’entorn de la Catedral i la plaça de la Verge. En aquest sentit, les labors arqueològiques han tret a la llum un mur que conserva part del seu revestiment de plaques de marbre, aquestes possiblement de la pedrera valenciana de Buixcarró. Es tracta d’una troballa d’incalculable valor, perquè ens introdueix en l’àmbit dels grans edificis monumentals que envoltaven el Fòrum de Valentia entre els segles I i II d. de C. Aquest mur, a més, va ser utilitzat al llarg de la història, de manera que es conserva fins al moment una altura superior als 2,25 metres i, sobre ell, es mantenen reformes d’èpoques posteriors que mostren com diferents cultures i civilitzacions van viure en el mateix espai que ha arribat fins als nostres dies.

També s’ha descobert una part de la trama urbana antiga, la modificació de la qual en 1800 coincideix amb la construcció de l’actual Casa Vestuari. S’han verificat les antigues alineacions del carrer Micalet, que provenien de molts segles arrere, i s’ha confirmat que l’antiga línia de façana es troba sota l’actual carrer, de manera que l’anterior era molt més estreta i amb una orientació que coincideix amb la d’altres restes de la ciutat romana de València.

A més, en la paret mitgera amb la Casa Vestuari s’ha descobert l’antic mur, que aconsegueix dues plantes d’altura, construït amb la tècnica del tapial i que data del segle XIV. Gràcies al seu gran valor patrimonial i plàstic quedarà finalment visible i integrat en el futur edifici de l’administració autonòmica.

Font islàmica i possibles banys àrabs

Del passat islàmic de la ciutat s’han recuperat també nombroses restes, com una font envoltada de canonades ceràmiques, una canalització de subministrament d’aigua, possiblement derivada de la Sèquia de Rovella, i diverses estades d’un edifici, la interpretació del qual es troba en fase d’estudi, a l’espera de poder verificar si pertanyen a uns antics banys àrabs dels quals es té constància al voltant de l’actual Palau de Calataiud.
Un altre descobriment islàmic que ha aflorat és un mur que progressa en l’alçat de les parets de l’actual immoble. Es tracta d’una troballa de gran rellevància, ja que excepte les restes de l’antiga muralla musulmana són pocs els murs d’aqueixa època conservats en altura a València. Tots els edificis d’aqueix període van ser eliminats progressivament després de la conquesta cristiana de la ciutat.

Inscripcions romanes

Així, gràcies a les excavacions arqueològiques impulsades per la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, han començat a sorgir més evidències de l’antiga ciutat romana. A una profunditat pròxima als 4 metres ha aparegut una porció de paviment romà d’època imperial (segles I i II d. C.). A més, s’ha recuperat un fragment d’inscripció amb lletres romanes, que forma part del fonament d’un mur d’època califal del segle X, que podria pertànyer, segons els experts, a una làpida honorífica que fa referència als “veterani et veteres”. Aquests van ser els dos grups de població que van governar la Cúria de la ciutat (a manera de l’actual ajuntament). Els “veteres” eren els descendents dels primers pobladors, que van arribar a la ciutat en el segle II a. C., mentre que els “veterani” eren els soldats llicenciats arribats a València en l’època d’Augusto (aproximadament a la fi del segle I a. C.).

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Sanitat manté silenci davant la convocatòria de vaga indefinida dels metges residents (MIR)

La vaga està prevista que s'inicie el pròxim 21 de juliol i de tindre seguiment massiu podria representar que al voltant de 2600 metges residents deixaren de prestar servei a tota la Comunitat Valenciana coincident en l'època de vacances i el moment en què els sindicats denuncien de nou la falta de personal.

Diputació reactiva la Xarxa Provincial de Qualitat i Innovació dels Serveis Socials

Les comissions tècniques començaran a treballar al setembre per a donar respostes enfront de la crisi en camps tan sensibles com la infància, la família i la inclusió social

Adjudicades les obres d’adequació de les parcel·les dels col·legis Herrero i Vicent Marçà

L'Ajuntament de Castelló ha resolt els dos procediments de licitació de les obres que serviran per a preparar les parcel·les sobre les...

L’alcalde de Vila-real felicita els paranyers per buscar la reconversió del parany amb nous mètodes

Benlloch felicita Apaval per aconseguir que els paranyers puguen provar el mètode del cistell de malla després de decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)

Quatre persones afectades per un nou brot familiar de covid a Santa Pola

Amb tot, la província d'Alacant registra, segons les últimes dades, 9 dels 54 casos nous que s'han confirmat a tota la Comunitat Valenciana des de l'última actualització.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià