sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Aprofita les rebaixes amb aquests 10 consells

L’OCU recomana els següents 10 consells perquè les rebaixes siguen una bona oportunitat per fer les compres més barates.

1. Pensa per endavant el que necessites: fer llistes és una bona manera d’evitar compres impulsives.

2. Les normes estableixen que els productes han d’haver format part de l’oferta habitual de l’establiment durant almenys, un mes i la seva qualitat no pot diferenciar-se en res de la que tenien abans d’estar rebaixats.

3. Els objectes rebaixats han de mostrar el seu preu original al costat del rebaixat, o bé indicar de forma clara el percentatge de la rebaixa.

4. En alguns establiments s’estableixen unes condicions especials per a les compres en període de rebaixes (sobre l’acceptació del pagament amb targeta, les devolucions, etc.). Poden fer-ho, estan en el seu dret, però aquestes condicions s’han d’indicar expressament. En cas de dubte, pregunta al responsable de l’establiment.

5. Conserva el tiquet o factura simplificada de les compres, ja que els necessitaràs per a qualsevol possible reclamació, canvi, devolució etc. Recorda que si el producte que vols canviar està en perfecte estat, l’establiment no està obligat a canviar-lo (excepte si així ho anuncia o publicita expressament). La majoria dels comerços ho fan, doncs és una bona pràctica, però no té perquè tornar-te els diners: poden canviar-lo també per un altre article o un val. No obstant això, si el producte l’has comprat en línia, tens 14 dies naturals per a tornar-lo.

6. El servei postvenda i l’aplicació de la garantia són iguals, independentment que compris el producte durant les rebaixes o fora d’aquest període.

7. Si tens algun problema durant les rebaixes, el millor és actuar igual que en qualsevol altre moment. En el període de rebaixes es retallen els preus, però mai els drets que tens com a consumidor: intenta arribar a un acord en el propi comerç.

8. Si no aconsegueixes una solució amistosa, demana el full de reclamacions (ha de tenir-les qualsevol establiment) i plasma en ella la teva queixa.

9. Sempre que siga possible, procura triar establiments adherits al sistema arbitral de consum, que ofereixen més garanties al comprador (en cas de desacord es prestaran a resoldre les seves diferències amb el client d’una manera ràpida i gratuïta).

10. I si sorgeixen problemes, no te’ls calles: reclama. En OCU estem per ajudar-te.

Últimas noticias

Contenido relacionado