4:58 am - Sunday, 31 May 2020

Aprovada la proposta dels socialistes per a ajudar les víctimes de la DANA en la Comunitat

- Publicidad -Reciplasa

La PNL insta al Govern a analitzar els danys i decretar zones greument afectades per el temporal que ha causat tres morts a la Vega Baixa.

Coronavirus
Escalante GVAMobilitat Matriculació
CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El Congrés dels Diputats ha aprovat una Proposició No de Llei (PNL) presentada pels socialistes per a decretar les comarques afectades per la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) zones greument afectades per una emergència de protecció civil.

Esta iniciativa, ha explicat el president del grup dels socialistes valencians en la Cambra Baixa, Alejandro Soler, suposa “ajudes directes i indirectes per a ajudar les víctimes de la catàstrofe que hem patit en els últims dies en la Comunitat Valenciana i que s’ha cobrat la vida de tres persones a la comarca de la Vega Baixa”.

Soler ha celebrat que la mesura haja comptat amb el suport de tots els grups de la Cambra a la proposta i ha recalcat “la importància de la unitat de tot un país davant una catàstrofe com la que han patit els veïns de la Vall d’Albaida i la Vega Baixa”. “Ara és moment de treballar tots junts, sense mirar colors polítics, per a poder donar una resposta ràpida i eficaç als qui ho han perdut tot”, ha indicat Soler qui ha assegurat que “tant el Govern de Pedro Sánchez com el Consell de Ximo Puig ja han posat tots els mecanismes en marxa per a garantir la recuperació de dues comarques que són clau no solament per a la Comunitat Valenciana, sinó per a tot l’arc mediterrani”.

El text, aprovat en la jornada parlamentària d’ahir i que ha defensat el diputat socialista José Manuel Franco, contempla l’estudi dels danys produïts pels “incidents climatològics i altres sinistres ocorreguts” en els mesos de juny, juliol, agost així com els de l’últim cap de setmana en la Comunitat Valenciana. La iniciativa insta al Govern a l’elaboració d’un informe que estime els danys produïts pels “incidents climatològics i altres sinistres ocorreguts” de manera que es “determine i quantifique l’abast dels fets”.

La proposta reclama també que es procedisca a “la declaració de zona greument afectada per una emergència de protecció civil dels municipis afectats”, així com a “aplicar les que resulten convenients per a pal·liar els danys provocats per les incidències climàtiques”. En concret, especifica la PNL, “ajudes directes pels danys materials produïts, tant en els béns de les persones i empreses, en les administracions, i per les despeses ocasionades per a fer front a aquesta catàstrofe”.

Les ajudes contemplarien indemnitzacions per danys produïts en explotacions pesqueres, agrícoles o ramaderes; beneficis fiscals aplicables als béns, empreses, establiments industrials, turístics i mercantils, així com explotacions i altres activitats afectades; bonificacions, exempcions i moratòries en els pagaments de les cotitzacions a la Seguretat Social; l’establiment de línies de crèdit preferencials per a finançar la reparació o reposició d’instal·lacions, béns i equips industrials i mercantils i automòbils danyats com a conseqüència dels sinistres; i la concessió de bestretes o crèdits extraordinaris directament per l’Administració General de l’Estat sobre les ajudes i subvencions a les quals es tinguera dret per causa d’aquesta catàstrofe per a donar cobertura pressupostària immediata

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Guillamón pregunta a Marco “com farà per a saltar-se el Pativel, contra el qual no va al·legar, i que ara limita els negocis de...

Guillamón: “Sol·licitem que busquen immediatament una solució a un problema que és un fre importantíssim a l'activitat turística de la nostra ciutat"

Benicàssim intensifica els tractaments contra els mosquits actuant de manera diària

L'Ajuntament reitera la sol·licitud a Conselleria per a la realització de tractament aeri.

L’UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l’activitat científica d’instituts i grups d’investigació

L'UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l'activitat científica d'instituts i grups d'investigació

Tres ferits de 18 en una baralla a Torrefiel (València)

Fins al lloc es van desplaçar dos unitats del SAMU. Els serveis mèdics van atendre tres ferits, tres joves de 18 anys.

L’alcalde de Nules proposa saltar-se la llei per a pagar serveis que va contractar sense diners

Intervenció adverteix que és necessari un pressupost per a sufragar un dèficit d'1,3 milions d'euros.

Esta publicació està disponible en : Valencià