Aprovada la tramitació de l’ampliació nord del Port amb el vot en contra de Ribó

L'alcalde ha justificat la seua decisió en què considera necessària una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA).

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València ha aprovat triar l’única proposta presentada a concurs públic per a la construcció de l’ampliació nord del Port de València amb l’únic vot en contra de l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

Així ho ha anunciat Ribó en declaracions als mitjans en eixir de la reunió. L’alcalde ha justificat la seua decisió en què considera necessària una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA), basant-se en un informe dels servicis jurídics del consistori que així ho recomana.

Rovira  

Segons ha detallat el primer edil, la DIA seria necessària, ja que “augmenten els volums de dragatge, hi ha un efecte paisatgístic sobre la zona nord i hi ha un indubtable impacte de mobilitat, i sobre les condicions de qualitat de l’atmosfera”, ja que “es duplica pràcticament el nombre de TEU i, si no s’arregla, es duplica el nombre de camions”.

No obstant això, ha incidit que el consistori “no diu que hi haurà impacte, sinó que es faça un estudi perquè es determinen els possibles impactes”. Així mateix, ha manifestat que “l’Ajuntament no vol fer que s’ature aquesta ampliació, sinó que es faça bé”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela